Tisdag 2

Kärlek till ett djur

Nu när Skutt blivit skadad går jag ännu mer och tänker på hur mycket han betyder för mig, hur glad han gör mig och hur underbar han är att rida. Kan i ord försöka förklara detta, men det gör det inte rättvist. Det är helt enkelt obeskrivligt. Nästan 3 år av oändlig lycka... och visst har man några sämre ridpass men alla dem försvinner för dem bra passen är många många fler. Jag tror inte att jag någonsin kommer få möjligheten att ha en sån häst som Skutt igen, han är en på miljonen. Har aldrig mött en mer personlig häst än honom. Så mycket glädje han skänker mig varje dag, varje gång har tittar på mig och varje gång han ställer upp för mig. Glädjen som man annars har svårt att hitta... iallafall för mig. Hästarna är den största glädjen i mitt liv, har alltid varit och kommer alltid att vara. Det finns inte ord för hur tacksam jag är över att ha fått låna en sån underbar häst, jag vågar mig nästan på att säga att han faktiskt är min drömhäst. Många gånger önskar jag innerligt att han skulle vara 10 år yngre och jag hade 8 bra tävlingsår med honom kvar. Den lyckan han fått mitt att känna på tävlingsbanan är i dagsläget svår att överträffa. Det dröjer länge innan det går, det är jag säker på. Jag gör vad som helst för att dendär hästen ska få vara frisk och ha ett bra liv. Verkligen vad som helst. Han är den som lärt mig rida. Jag är skyldig honom en stooor tjänst. Sitter faktistk med tårar i ögonen när jag skriver detta. Jag vill inte för allt i världen lämna ifrån mig den här hästen. Han är en sån stor del av mitt liv så det skulle inte funka. Jag fruktar för den dagen, en dag kommer den, men jag hoppas att det dröjer många år till. Han är så jävla bäst min Skutt så jag vet inte vad jag ska skriva mer. Han är en självklarhet för mig och jag kan inte föreställa mig en dag i stallet utan hans välbekanta gnäggning. Inget får mig lyckligare. Jag ska göra allt för att han ska bli bra igen. Kosta vad det kosta vill, tårar eller pengar. Så länge han får göra det han älskar igen. Det får ta hur lång tid det vill, men det är det värt. Jag väntar på honom.
Jag älskar Skutt otroligt mycket. Han är allt för mig. Allt.



Tisdag

Regning dag

Men jag känner att det gör inget... bara det är sol imorgon igen. Nu när det är såhär varmt och soligt ofta så kan en dags regn vara helt okej. Men det får inte regna när jag ska rida i em. Då ogillar jag regn igen.
Imorgon är det hoppträning med Pluttan igen och jag läääängtar :) Började längta redan förra onsdagen när hoppningen då var klar. Nu när vi verkligen kommit igång och allt går så himla bra vill jag bara träna, träna, träna :) Jag satsar på lokal debut för oss på NFK den 31 maj. Innan det blir det träningstävlingen på Smedby den 24. Hoppas hon sköter sig. Det ska bli riktigt roligt, även om jag visst blivit lite feg när jag inte hoppat på ett tag. Men det går snart över igen, med lite hoppning regelbundet så ska det inte vara några problem.

Lilla Skutt är det tyvärr lite sämre med :( Väntar på en lösning just nu bara.

Snart väntar skolan. Graf, svenska och Psykologi B idag. Hoppas det är god mat oxå, hihi.
Ta hand om er tills nästa gång.
Puss&Kram


Bild från förra träningen. På onsdag blir det en ny bildskörd samt ev lite filmer

Söndag

Födelsedag

Vad är det för en dag, är det en vanlig dag? Nej de är ingen vanlig dag för det är Strassans födelsedag hurra hurra hurra! Hurra Hurra Hurra


Lördag

Det är lördag... men söndag.

Klockan slog precis när jag började skriva detta 00.00, så jag antar att det är söndag. på kalendern på datan är det iaf söndag.

Idag har vi haft målar/städdag i stallet. Mycket kul. Ute hela dagen i perfekt väder, fått lite härlig bränna. Sedan på kvällen åt vi god god mat, grillat med potatisgratäng och panacotta till efterrätt.Superduper gott :)
Skulle åka hem nu på kvällen, halv 12 och körde på en grävling :( Den sprang ut på 90 vägen mitt framför nästan. Jag brömsade men insåg att jag inte skulle hinna stanna så då vejade jag men den satt ju inte still på vägen tyvärr. Usch jag blev jätterädd. Jag körde ju inte över den dock, bara med fronten på bilen som f.ö gick sönder... Grävlingen sprang av vägen sen iallafall så man kan ju hoppas att den inte skadades allt för allvarligt. Men stackars den :( Jag har grymt dåligt samvete. Men jag gjorde ju allt jag kunde för att inte köra på den. En erfarenhet rikare. Man inser när sånt händer hur svårt det faktiskt är att reagera, stanna och göra något. Jag hoppas jag inte drömmer mardrömmar.

Nu ska jag lägga mig och sova straxt.

Onsdag

Hoppträning

Jag är så sjukt jävla nöjd och så överlycklig. Älskar min lilla häst nååååågot lite mer idag, än alla andra dagar.
Åh vad jag är glad!

Onsdag

Hoppträning

Jag är så sjukt jävla nöjd och så överlycklig. Älskar min lilla häst nååååågot lite mer idag, än alla andra dagar.
Åh vad jag är glad!

Tisdag

Strass var helt jävla underbar igår.

Åh, igår när jag kom in från ridpasset var jag överlycklig. Allt bara funkade. Allt som gått trögt den senaste tiden och allt vi haft lite problem med, bara släppte. Jag kunde göra vad som helst. Allt funkade perfekt. Hon bar sig själv till 110% och jag bara satt och log. Det är så himla skönt när det blir så, man märker att det man kämpat för äntligen visat resultat och att jag kanske inte är helt värdelös på att rida iallafall. Tanken har slagit mig ett antal gånger. Men igår kändes det toppen. Bara sååååå underbart. Hon är en stjärna!



En bild från ett annat ridpass. Synd att jag inte hade en fotograf med mig igår


Puss&Kram


Söndag

Helgen tog slut.

Idag har jag varit på tävling i Söderköping med Linda och Ettan, som verkligen skötte sig över förväntan. Alla var i chock tillstånd ett tag, tummen upp för det!
Blev väldigt hoppsugen o tävlingsugen framförallt, nu när jag var där. Om Strass inte hade ståtti 2 veckor pga skada så hade vi med varit där och hoppat. Fast jag tror hon hade dött, för mycket att titta på runtomkring helt enkelt :)
Strass fick iallafall rida ut i skogen idag med lite fusk-hjälp för att jag inte orkade bråka. Hon har stora bekymmer med allt som är i skogen, stenar, fåglar, löv, fläckar på marken, stockar och sånt som inte finns. Förutom det var hon himla duktig och framåt!
Skutt fick massa pyssel och mys som vanligt. Jag har gjort en liten egen fålla åt honom där det finns gräs som han kan stå i när jag är i stallet. Det har fått honom lite gladare, tack och lov. Imorgon ska jag ringa till hästkliniken igen, för att stämma av och tänker stå på mig nu så att vi får komma och kolla upp dedär benet. Trött på att gå i ovisshet!


Världens sötaste Skutt som gör allt för lite godis




Nu ska jag bege mig ut till stallet igen för att täcka mina hästar, linda lite ben och sen fodra!
Puss och Kram hela da'n.

Lördag

Shopping för hela slanten

Idag åkte mammi och jag till Linköping för att titta lite studentkläder åt mig. Hittade massa massa fina klänningar men bestämde mig ändå för en väldigt klassisk, enkel men fin klänning. Antagligen tror jag att hela staden kommer att ha denna klänning på studenten så jag planerar att fixa till den lite med små söta detaljer. Så nu för det första måste jag ha någon som är bra på att sy, innan jag kan börja planera. Sedan kan jag sätta igång med det. Utöver klänningen hittade jag ett par underbara skor som jag bara blev sååååå kär i. Dem fanns dock bara i champange, rött eller svart så jag köpte dem inte. Men kanske en annan gång, men inte til lstudenen iallafall. Sen var jag inne på glitter, tittade på lite smycken både till balen och studenten. Till balen blir det strass och till studenten pärlor. Det åkte även med ett par solglasögon. Hittade även en riktigt fin klänning på Gina som jag hoppas finns här i stan med, för då ska jag köpa den oxå. Sen hittade jag massa annat fint men som jag bara klämmde och kände på, det får bli en annan gång. :)

Nyss hemkommen ifrån stallet och jag är vrålhungring. Det blir grillat ikväll, kött, bearneisesås, tzatziki och klyftpotatis. Kan knappt bli bättre. Det är kalasmat det.

Ta hand om er nu... och om ni kan sy, berätta det för mig då!
Puss&Kram

Fredag

17 april 2009

För tre år sedan träffade jag Emil och just detta datum blev vår dag.
Ikväll ska vi och äta på restaurang och lite mys, inget avancerat men det blir ju iallafall att bryta vardagen. Jag har lärt mig på senare tid att uppvaktning av varandra ska ske när man känner för det och inte vid speciella dagar, högtider eller liknande. En dag kan det vara försent, då ångrar man sig att man väntade.

 
Jag har nog den bästa man kan tänka sig.
Jag är lycklig


17 april 2006 is forever

Onsdag

Morgonen

Oj oj vad fort klockan gick idag då. Jag ska åka om 45 min och här sitter jag i handuk och totalt ofixad. Bäst att rappa på lite så man inte kommer försent. Det vore ju pinsamt.

Ikväll ska Strass få hoppa lite igen :)

PussoKram på er.

Tisdag

Back to school.

Då vare dags... skolan igen. Jag klagar inte direkt, det är okej. Det är bara typ två månader kvar till studenten. Det är okej. Eller rättare sagt heeeelt jäääävla gaaalet niiiice! Kan knappt vänta. Håller nu på att leta studentklänning för fullt men jag hittar ingen :( Har iof inte varit på stan än, men jag vill inte ha en som alla andra har heller. Kanske gör en fuling och åker till Linköping för och se om jag hittar något. :) Jag börjar bli lite nervös att det inte ska finnas några klänningar kvar till mig, snart. Scary. Men det löser sig nog, på ett eller annat sätt.

Efter skolan idag blir det förstås stallet. Idag ska jag även ringa veterinären igen, ang Skutt. Det var så vi bestämde, så att vi kan komma överrens om en tid för undersökning av det lilla benet. Han är iallafall märkbart bättre i det så man kan ju hoppas att det inte var så jätteallvarligt. Strass ska få sig en lugnare tur i skogen idag, imorgon blir det på banan igen :)

Nu börjar magen verkligen skrika så det är väl bäst att jag går ner och äter frukost innan jag avlider.
Kram på er

Måndag

Aldrig mer påsklov.

Sista dagen på påsklovet. Aldrig mera påsklov. Aldrig.
Stallet idag, förstås. Helene kom och red Strass lite och hon var duktig. Sen red jag och då var hon oxå duktig. Hon kan om hon vill. Hon måste bara förstå det med :) .
Nu börjar jag tycka riktigt synd om Skutt. Han börjar bli less på att stå i sin jäkla fålla. Inget glad längre. Jag hatar verkligen att se honom så! Måste komma på något som han kan göra där eller i boxen. Buh, jag vill inte ha en skadad ledsen häst :(  Ska åka ut till stallet vid 6 halv 7 igen och mysa lite med dem. Bosta igen och sen fodra.


 ledsen Skutt i sin fålla



Antar att det kan va idé att gå och lägga sig något tidigare idag så man orkar upp imorgon.
Skriver kanske sen igen!
 





Långfredag

Hoppning med häst

idag fick Strass hoppa lite grann. Första gången sedan skadan så vi tog det ju ganska lugnt och det var ju absolut godkänt. Hon tyckte att det var superroligt! :) Vi var väl minst sagt lite ringrostiga båda två och man ser på bilderna hur "hemskt" det ser ut. Så nu vet jag om det och så är det bara att tänka på det nästa gång. Skänkelläget som en gång faktiskt var riktgt bra är som bortblåst, så nu får jag väl ta och börja om med mina snygga "livremmar" igen.

Strassan sköter ju själva hoppningen riktigt bra själs så jag måste bara lära mig att inte lägga min i så förbaskat mycket, för då skulle polla hoppa typ 1000 gånger bättre. Så ska pränta in det i skallen nu. Ordentligt!
Fotade lite såklart men ha lite överseende med vad jag skrivit ovan. I mina ögon är hon iallafall världens finaste, med eller utan tjockis på ryggen ♥







Torsdag

Va i... regn?

Alltså, va fan ska regn vara bra för? Jag hatar regn och får jämt dåligt samvete när det regnar, för alla, typ som att det är mitt fel att det regnar. Sån är jag.
Ska straxt åka till Avantia och köpa tjocka BoT paddar åt Skutt. Efter det blir det självfallet stallet. Men det är så tråkigt att vara där när det regnar. Allt är blött, hästarna är blöta, täckena är blöta, allt blir blött! och idag skulle jag dessutom döda för att ha ett ridhus. Då kunde man ridit ordentligt ändå, utan att behöva bry sig om regnet. Men hur kul är det, på en skala 1- 10, att sätta sig på ridbanan i ösregn och rida? Inte alls! Jag är redan irriterad på regnet. uuuuuuusch!

Blir väl något mer inlägg idag kanske. Men nu ska jag sätta mig och sura i soffan!


Ha en bra dag!







Onsdag

Ingen kiropraktor

Ne, hon skrev ett mess till mig i morse vid halv 7 och sa att hennes barn fått magsjuka så hon kunde inte komma. Häpp! Det var ju skit. Men hon kommer nästa vecka istället... och då hoppas jag att ungjäklarna är friska! :p
Så iaf när jag läst det så somnade jag om, då var det ingen mening med att gå upp. Stängde av väckarklockan och sov nog till framemot halv 10- 10. Det var riktigt skönt. Inte ens när jag vaknade vid 10 ville jag upp, men insåg att det var nog bäst ändå. Inte kan man sova bort hela dagen ju. Visserligen gjorde jag inget vettigt fören vid ett då jag åkte till stallet.
Pysslade med mina kära hästar och red Strass. Hon såg spöken öööööverallt idag så jag fick rida lite med tummen i ögat. Men hon skötte sig bra sen :)  Hade kvällsfodrigen i stallet så har pysslat med det mesta där idag. Tänka sig att man får tiden att gå rätt så fort ändå. Var hemma runt halv 9.

Nu är det dags att lägga sig, börjar bli mucho trött . Världens godaste kakor har mamma köpt med så om jag lägger mig och sover kan jag inte äta fler, hähä.
God natt på er, :*

Tisdag 2

Väntar och väntar och väntar

Sitter och väntar på att veterinären ska ringa. Åh jag hatar och vänta. Jag har väntat sedan... kl 8? Yääy! Börjar bli lite uttråkad nu. Får ta och åka ut ttill stallet igen då till min sjukling till häst samt ge den andra lite kärlek med :) Imorgon kommer kiropraktorn till henne igen. Planerar att hoppa lite grann på fredag ev. Eller det blir nog så och om resten av planen fungerar så åker vi till Micke Pettersson på onsdag nästa vecka, :) Så nu ska det tränas! Smedby skulle ha träningstävling den 24 maj och Strass ska väl få visa sina tävlingsnerver då. Hur nu det går ;D Sedan blir det NFK o lite sånt i sommar. Men först ska vi se att hon fungerar på tävling, man kan ju inte så nog veta med den där damen och eftersom att hon aldrig varit ute så kan det ju bli mycket spännande att se. haha.

Magen kurrar så ska väl se om det finns lite mat att fixa, sedan får jag väl bege mig ut till stallet igen :)

Puuus



(har kommit på att en blogg utan bilder är en tråkig blogg, så här kommer en bild)

Tisdag

Stackars lille Skutt-häst

Har skadat sig och har ont :(
Väntar på samtal ifrån veterinären. Lille häst, tycker så synd om honom.

Fredag

Våren är här.

Detta får välkomnas med lite nytagna vårbilder på kusarna, såklart
. 

  


 







Onsdag

Svenska nationellt prov.

Då var man klar för att om en halvtimma åka till skolan. Idag är det Svenska nationella, Skriftligt som gäller, inget jag är nervös över. Det går nog super! Man har ju gjort det förr så att säga :P

Uuuunderbart väder ute i dag dessutom. Tror vi får sitta och göra prov till och med kl 2 eller ngt sånt, sen blir det stallet. Absolut att jag ska ta med mig kameran idag :) var längesen jag tog några bilder :) Men våren kommer, inga mer bakslag med snö nu hoppas jag, då blir jag fan sur.
Ne nu ska jag åka till ICA och köpa mig en mjöklchokladkaka till nationella som jag kan suga lite på! Det ska bli gott! Så blir det kanske en macka ifrån cafeet o möjligtvis att jag lyxar till det med en läsk. Hihi!

Ta hand om er idag
Puss & Kram

RSS 2.0