Torsdag 29 april 2010

Frågestund

Har så oerhört dålig skrivklåda just nu så jag tänkte göra lite som "alla andra" gör i sina bloggar.
 Faller för grupptryck :)
 Tänkte ha en frågestund fram tills på söndag. Så svarar jag på frågorna då.

Så, är det något ni vill veta, vadsomhelst, så fråga på! Det finns inga dåliga frågor.

Puss&Kram

 

 


Tisdag 27 april 2010

Film från söndagens hoppträning.

Kom igen nu, kommentera lite. Inget att spara på :) Blir glad för konstruktiv kritik oavsett!

Kan säga att jag känner mig faktsikt nöjd med denna träning trots lite misstag här och där, men det är ju dem man lär sig utav! Det blir iallafall tävling på söndag - på Hageby. 

 

 

Snälla, ett par komentarer skadar inte ;)

Puss&Kram


Måndag 26 april 2010

Alltid trött på måndag.

Ja usch, vad är det för fel på måndagar? Alltid trött!

Dagen har gått i ett! Till en början, på morgonen var jag hos massören :) Fick fint med beröm för en fint musklad rygg, alltid roligt. Vad gör jag lixom? Rider och dricker läsk. Skämt o sido. Efter detta direkt till jobbet. Påbörjat min sista vecka på Carlsbecker. Verkligheten kommer ifatt en. Är ändå otroligt glad över att jag arbetat där och fått lära mig så himla mycket! Dock är det ju mitt val med nya utmaningar i livet! Det har iallafall gått bra och vi har haft många fotograferingar idag. Blev chicken kebab till lunch, mm :))

Sedan, efter jobb så var det direkt ut till stallet för dressyrträning på Hållstad för Annette. Ett väldigt givande, men oj så krävande träning. Öppna, skänkelvikning, förvänd galopp, galoppombyten och sist men INTE minst - PIAFF! Oj, så häftigt det var att sitta på. Strass kan ju sedan tidigare men har aldrig haft Annette till hjälp med det så dem gånger jag provat hemma har ju varit långt ifrån hur det kändes idag. Hennes bakben kan om dem vill! Jag borde vara mer nöjd över lag än vad jag är, men när man nu kan höja svårighetsgraden ett snäpp ska man ju bara vara glad. Nu lär man sig mera! Utöver detta tror jag även att Strassan var lite trött från gårdagens hoppträning med- därav hade jag ännu mer häst att rida, både framåt och i rätt form. Hon kämpade iallafall himla bra och börjar bli så förbaskat fin nu! Det är jag glad över.


Även idag myste jag med Skutt på kvällen, innan jag fodrade. I och med att jag tränade hade Jenny honom idag, istället för tisdag som är en av "hennes dagar". Skönt, kan man ge honom lite primetime i ensamhet.



Filmer ifrån hoppträningen igår ska jag fixa under veckan.
Nu blir det snart sängen :)
Puss&Kram



och varför går det inte att ladda upp bilder?


Lördag 24 april 2010

En bra dag, hittils och bättre blir det förhoppningsvis.

I veckan började arbetsintervjuverna på Carlsbecker. Hittils bara bra, nästa vecka kommer några fler som ska prata med chefen! Det är ju bara han och jag där, så när jag slutar blir han ensam, vilket inte riktigt går ihop alla gånger. Jag hoppas verkligen att det blir någon bra som ersätter mig. Det är ett bra jobb!

 

Idag har jag haft morgonfodring och red Strass tidigt, innan hon gick ut i hagen.  Vi är verkligen back on track nu! Jättefin hela tiden och pigg och glad och sammarbetsvillig! Anmälde mig till Hageby den 2 maj, blir ju sista tävling innan vi flyttar. Imorgon är det dessutom hoppträning, jag hoppas att det går bra så jag blir pepp till tävlingen :) Annars utöver det hann jag med att mysa lite med Skutt på morgonen. Jenny hade hand om omhändertagandet idag. Men som sagt. Åt frukost i hans box, när han åt sin frukost. Hur häst-bok-igt är inte det?  Men det ska inte underskattas.

 

Ikväll kommer stallet hem till mig för lite umgänge. Linda och jag tyckte att det var dags så så fick det bli. När det bestämdes så hade ju inte jag bestämt mig för att flytta ännu, men nu när det blivit så blir väl detta lite av en "hejdå-umgänges-kväll" .

Ne nu ska jag fortsätta att fixa mig lite, återkommer imorn skulle jag tro!

Puss&kram


22 april 2010

Fy fan, jag ska flytta.

Jag har inte förstått det ännu. Tror jag inte. Det kommer att bli ett jävla tjat om detta, det känner jag på mig men det får ni stå ut med. Jag ska flytta, 35 mil hemifrån - ifrån allt till ingenting egentligen. Tro inte att jag ångrat mig ellre fått kalal fötter, det är inte det jag säger, utan det har bara inte gått upp för mig ännu. Men, åh så mycket jag längtar. Det ska bli en rolig utmaning och något nytt att sätta tänderna i. Jag ångrar mig inte en sekund att jag gjort detta val.

 

Hursomhelst, till vardagen. Strass var helt otroligt duktig idag. Oj, vad fin hon var! Ska bli sentimental och tacka mina två (tre) tränare för att det gick så bra idag. Dels Lisbeth, som jag tränade dressyr för förra året. Vilket grundjobb hon lagt ner på oss. Dels också Annette som hjälpt mig något enormt på bara 2 träningar. Hon känner Strass vilket är en klar fördel. Sedan även Björn som, via hoppträningarna oxå fått mig att rida ordentligt även på marken. Utan dessa vore Strass & jag ingenting. Jag tänkte på det sist på båda träningarna att det inte är så många gånger kvar att träna för dessa innan jag flyttar, tråkigt som bara den. Men jag hoppas att Emma och de andra på Stall Toleryd kan hjälpa mig minst lika mycket. När jag kommer hem igen i fråmtiden ska jag slåss för en plats hos Björn och Annette, vad än som krävs! Så var det oxå sagt. TACK!

Jenny hade hand om Skutt idag, men trots det passade jag på att mysa lite med honom på kvällen när alla åkt hem. Bara han & jag (: Underbara älskade häst. Honom om nån kommer jag sakna. Det kommer bli ett jäkla tjat om det med, men det är så det är. Som jag skrev för ett tag sedan, så ska jag skriva ett inlägg om hans och min tid ihop. Den dag jag orkar och den dag jag känner att lite fällda tårar inte gör något.


Puss & Kram på er

Inga bilder i detta inlägg, det kråååånglar


Söndag 18 april 2010

Allt är klappat och klart.

Nu kan jag äntligen släppa min "hemlis", för er som inte redan vet.



Jag och Strass kommer nämligen att flytta. Närmare bestämt till Göteborg, Lerum och till Emma Emanuelsson. Jag har fått jobb där och allting känns jättebra! Det går på ganska fort så vi kommer att bege oss redan om 3 veckor, den 8 maj. Jag har sagt upp mig på Carlsbecker, jättetråkigt men jag vill ha nya utmaningar och lära mig nya saker, lära känna nya människor och utvecklas som person och ryttare framför allt.

Det kommer bli jobbigt att lämna allting här hemma men det finns kvar, när/om jag i framtiden väljer att komma tillbaka vilket jag ju tror att jag gör. Det som just nu känns allra jobbigast är att lämna Skutt. Otroligt jobbigt! Jag tror dock att situtationen kommer att lösa sig väl och att han fortsätter att ha ett jättebra liv på Lilla Hageby. Men den dagen jag måste säga hej då kommer vara jättejobbig. Han är en väldigt speciell häst för mig, har alltid varit och kommer alltid att va. För mig är det mest viktigt att han får det bra, det är han värd så himla mycket som han har gett mig och andra genom sitt liv. Underbarare häst får man leta efter. Han har allt!  Usch, nu blev jag känslosam...






Hur som helst så ska detta bli jätteroligt och jag ser fram emot det massor. När jag var där och hälsade på förra helgen kände jag bara att det var rätt. Underbara personer fanns omkring mig och ett riktigt team. Jag hoppas och tror att jag kommer passa bra där. När jag åkte hem efter visiten sa Emma till mig att hon jättegärna ville att jag skulle komma tillbaka, hon tyckte att allt fungerat så väl. Meddelade henne i veckan och hon blev jätteglad och frågade hur snart jag kunde komma :) Det känns bra att vara uppskattad redan innan man har börjat.  Jag längtar tills vi lastat av Strass, ställt in henne i hennes nya box och kommit på plats. Sedan börjar vardagen. Rida flera hästar om dagen, putsa, rykta, åka på tävling. Ja, så himla härligt. Det livet passar mig perfekt! Jag är så glad!





Puss & Kram



Emma och Delta MB


Lördag 17 april 2010

Hoppträning








Mycket nöjd med Strass idag. Det är skönt att känna att allt slit och alla träningar verkligen lönar sig. Vi är på gång igen :) Hon skötte sig jättebra, har en bra och ärlig bjudning framåt, fokuserar på sin uppgift och hindren och tar egna, bra initiativ själv. Jag har dessutom fått pli på dendär galoppen vilket ju underlättar riktigt mycket. Nu grämer jag mig lite över att jag missade anm. datumet för tävlingen imorn men det kommer fler tävlingar :) Det känna bara sååå skönt att det går bra igen. Ur svakan, liite bättre och lite mer sammansvetsade med ny glöd och nya mål. Precis så det ska va!

Puss


Onsdag 14 april 2010

En uppdatering kan vara på sin plats.

Ännu är inte allt med min hemlis klart ännu så kommer att hålla på det ett litet tag till. Hade iallafall en kanonbra helg där jag var och jag är nöjd!

 

Idag har jag ridit ut båda hästarna. Riktigt duktiga var dem båda två. Strass har vårkänslor och jag ramlade av! Pinsamt nära att flyga en andra gång. Jag vet inte vad som hände :) Men jag satt bara och skrattade och skakade på huvudet. Knäpphäst! Mellan varven var hon iallafall väldigt fin. Imorgon väntar ett pass på ridbanan för henne. Dags att börja trimma ordentligt nu. Slut med att ligga på latsidan efter denna vinter. Nu jäklar!
Tråkigt bara att jag missade anmälningstiden till SRS på söndag. De har så otroligt mycket starter så det var stängt för efteranmälningar. Sånt är livet!

Skutt är pigg och glad men håller sig iallafall på marken med dem flesta benen :) Oxå otroligt knäpp och sör med alla sina vårkänslor. Underbara pålle! Han jobbade på riktigt bra och blev över förväntan mjuk och fin. Jenny ska tävla dressyr med honom den 24 april så det är dags för honom med, att lägga latandet på hyllan :)






Våren är här, nu längtar jag bara efter sommaren :)

Puss & Kram


Torsdag 8 april 2010

Skutt - the one and only ♥


 


Måndag 5 april 2010

Tävling hos showjumper.blogg.se. En av de få hästbloggar jag läser. Otroligt duktig tjej och en så naturlig och spontan blogg. :) Kanon!
Jag är med och tävlar . Första gången någonsin jag är med och tävlar i en blogg, men varför inte.  (:
http://showjumper.blogg.se/2010/april/ny-tavling-i-bloggen.html#comment


Måndag 5 april 2010

Påskhelgen är över.

 

Imorgon börjar vardagen igen. Det har varit riktigt skönt med lite långledigt, välbehövligt. Nu när man inte har lov längre uppskattar man dessa två röda dagar enormt som gör att man får 4 dagar helg. Mjukstart må jag säga nu, 4 dagar denna vecka och det samma blir det nästa vecka. Kanske bara 3 då, det beror på min resa.

 

I lördags var det hoppträning på schemat. Strass var otroligt duktig. Allting fungerade perfekt. Vi hoppade bana men höjde inget nämnvärt då allt annat bara klaffade! Har haft så svårt att hitta rytmen ordentligt då hon har ett så enormt stort register, spec i galoppen så det blir ofta av/på hela tiden. Men inte i lördags inte. Samma rytm och tempo hela banan igenom. Så himla skönt att träningarna ger resultat. Glad över att jag har världens bästa hopptränare oxå!



Idag har hela dagen varit en riktigt slödag. Red ut på båda hästarna i gråvädret, bara tog det lugnt och myste omkring i skogen. Skutt skötte sig som vanligt helt kanon och Strass var väldigt med på noterna idag med. Imorgon har Jenny Skutt. Strass ska få gå på banan hon med. Planen för onsdag är Skutt i skogen, Strass tömkörning.

Nu har jag precis kollat klart på hockeyn. Äntligen en vinst, en välförtjänt sådan! Ska fortsätta slöa och sen blir det sängen :)
Puss & Kram


Lördag 3 april 2010

Nyfikna kan ni allt vara.

Många som vill veta vad jag ska göra nu. Men nyfikna kan ni ännu vara. :) Jag tänker inte säga någon fören allting är 100 bestämt och gått i lås. Innan dess kommer jag vara knäpptyst om det. Delvis för att slippa allt skitsnack som hästfolk gärna ägnar sig åt och dels för att det kommer förändra vardagen endel, och ingen ska behöva läsa det först här, innan jag berättar det personligen för dem det kommer att angå. För tillfället är det bara mina närmsta som vet om det. Efter nästa helg kommer jag veta hur det bli- då ska jag skriva här med :)  Nyfikna kan ni vara, gissa kan ni göra hur mycket som helst. Jag kommer ändå inte säga- hihihi!

 

Idag har varit en underbar dag. Stallet klart och kom hem just. Idag hade vi dedär med kommunikation igen osm inte fungerade så väl. Strass är en liten ärthjärna till och från :) Men arg kan man inte vara då det ju spritter i kroppen på henne (och de flesta andra hästar) förtillfället, nu när våren är på ingång. :)

Ikväll blir det påskmiddag hos Farmor. Innan det ska jag åka och hämta min bror i Linköping för att jag är såååå himla snäll :)
Glad Påsk och puss på er.


Fredag 2 april 2010

Redan april månad.

Tiden går så in i helvete fort! Helt otroligt! April redan. Var det inte jul o nyår nyss? Käns som det iallafall. Trots det så är det skönt att det är påväg att bli vår. Om en månad är det maj, det känns vårigare än vårigast!

 

Dagen har erbjudit stall på morgon/ förmiddag/ eftermiddag. Åkte dit vid 8, hemma vid ett. Strass fick en tur i skogen. Igår gick hon på banan och skötte sig bra. Tänkte på allt Annette sa och kämpade vidare med det. Idag hade hon vårkänslor. Den första halvtimman i skogen fanns inte kommunikation över huvudtaget. Sen sista 20 minutrarna lyssnade hon jättebra. Hon har börjat bli så stark i övergångar så allting är bara himla mycket enklare. Skutt fick sig ett pass på ridbanan. Till en början gubbsjuk. Körde rodeo och var lite lat sådär som bara gubbar är. Sen på slutet mjuknade jättefint och lyssnade bra. :)



Nästa helg kommer jag förmodligen åka iväg på en liten hemlig resa, så det kan ni ju fundera ännu mer på! 

Puss & Kram hela dan.  


Torsdag 1 april 2010

Film från dressyrträningen.

Igår hade jag tänkt att lägga upp den, men så var YT så segt så att bearbetningen tog så lång tid. Som förut då vill det inte riktigt samarbeta vad gäller musik och ljud så ni får väl sätta på egen musik eller stänga av ljudet :)

Samma sak här då, kommentera jättegärna :)

 






Idag slutar jag kl ett, så ska jag och äta lunch med Malin till att börja med. Är ledig fram till på tisdag och det är sååå skönt!
Har även lite spännande planer med mitt liv för tillfället, men det tänker jag inte säga fören det är 100 med det.  Hah det kan ni ju suga på lite :)

Nu ska jag fixa mig lite och åka till jobbet om en timma.
Puss&Kram och Glad Påsk!

RSS 2.0