Tisdag 29 september 2009

Förra veckan var en dålig vecka.

En mycket dålig vecka måste jag påstå.  Det började jobbigt med att jag repade mammas fina bil... i parkeringshuset. En gubbj-vel körde apfort därinne så jag var tvungen att väja för att inte ha honom i  motorhuven, så då körde jag i sidan och har skrapat bort lacken på hela dörren, backspegel och lite annat, kanonkul verkligen. Sen fortsatte veckan med att Strass åt väldigt, väldigt dåligt. Nu i efterhand kan jag tro att det var brunst + pälssättning som var orsaken för att nu äter hon som vanligt igen, men det är aldrig kul när dem ringer på morgonen ifrån stallet och säger att hon inte äter, då blir man lite orolig, mitt lilla barn ju :) Tillråga på detta hittade jag Strass i hagen på 3 ben i lördagseftermiddag. Massa blod på hela benet och ett ca 10 cm djupt sår på insidan av vä fram, ca 10 cm nedanför armvecket. Hon kunde inte ens gå stackars pluttan. Fick bli o ta ut veterinär, billigt och bra på lördagskvällen. Hon fick då smärtstillande och penicilin som hon ska äta fram tills på fredag nu. Tack och lov börjar hon bli mycket bättre redan. Men väldigt tråkigt iallafall. Så nu hinns det väl inte med några fler tävlingar i år skulle jag tro. Men som vanligt, huvudsaken är att hon blir bra och frisk igen.

Skutt däremot har varit riktigt duktig förra veckan. Han har nu fått skor bak igen och jag har börjat trava ordentligt. Skulle tro att vi kan börja galoppera om någon vecka ca lite lugnt. Han är helt otroligt pigg & glad! Längtar en aning tills han är igång, såklart, så vi kan börja dressyrträna lite :) Hade dessutom hittat en dressyrsadel som jag skulle köpa... nu får vi väl se hur det blir med det, med tanke på bilskada & hästskada. Den får kanske vänta tills nästa månad:) JAg har ju iallafall en sadel så jag behöver ju inte rida barbacka ;)

Tid att fixa sig för att åka och jobba nu.
Puss&Kram


Torsdag 24 september 2009

En vanlig sketen torsdag

Då var det ett litet tag sen jag skrev igen. Inget speciellt händer direkt. Lite jobb, lite häst, lite mer häst och sen lite övrig tid. Men nu har jag verkligen kommit in i allarutiner så ingenting är knöligt eller jobbigt längre uten det flyter ju på bra som det ska.

Idag ska jag agera modell åt våran prao-elev så hon får lära sig fotografera i studion och efter det ikväll är det hoppträning som gäller. Jag längtar alltid till torsdagarna. Hoppträningen är så grymt rolig. Har lärt mig massor på bara 4 gånger. Super verkligen! :)

Ha det bra allihopa. Pus

Fredag 18 september 2009

Gårdagens födelsedag.

Hade en jättefin och mysig födelsedag igår. Fick många fina presenter och åt tårta och god mat.

Vill tacka alla för gratulationerna som jag fick. Dem värmde. Tack


Tisdag 15 september 2009

Ny header...igen.

Nu har jag gjort om den igen. Lite enklare, lite mindre rörig. Så är det :)

Sitter på jobbet nu. Har en lugn dag. Dock har det varit en hel del kunder inne som jag har fotat och hjälp. Slutar om ca 45 minuter och då ska jag såklart till stallet. Hade utsläppet i morse så jag har redan fixat allt, bara att rida. Strass dressyrtränade igår och var sååå himla fin så idag blir det bara att sträcka på dig ute i skogen. Medryttaren har Skutt :)

I helgen som var gjorde jag inte något speciellt direkt. Emil fyllde ju som sagt va 20 i fredags så det blev lite tårta-ätning och sånt. Himla mumsigt. :) Han åkte på bilträff lördagkvällen så då var jag bara hemma ihop med pappa och kollade på Disneyfilmer till pappas besvikelse, lite. hihi. På torsdag blir det föresten tårta igen, då fyller ju jag år:) För övrigt den helgen var jag bara i stallet. Fotade hästarna till klubbrummet och blev nästan klar, sen försvann solen och då var det inte kul längre :) Vi ska försöka fortsätta en annan dag med det så alla får en fin och ny bild där inne i fina nya ramar och så.

Nu ska jag återgå.
Puss&Kram


Tisdag 15 spetember 2009

GOD MORGON, GOD MORGON! :)

Visst är det väl härligt att vara uppe tidigt?!

Torsdag 10 september 2009

Morgonblogg.

I
går var jag på första mötet på Folkbladet. Det gick himla bra och vi är ett riktigt bra gäng så detta ska nog gå super. Tills på tisdag ska jag skriva en prestentation om mig själv samt fixa en bild som ska publiceras på fredag i tidningen. It better be good!

Idag är det jobb som gäller. Chefen har åkt iväg i 3 veckor så kommande veckor blir nog ganska lugna för oss. På gott och ont. Sedan stallet. Felicia har Skutt och jag ska hoppträna Strass. Vi hoppas på uppehåll då regnet verkligen ÖSTE ner förra veckan. Jag ska se till så att vi plockar fram alla titthinder som vi bara har så Strass får kolla lite, med tanke på resultatet ifrån helgen. Har inte upplevt henne tittig på hinder förr men å andra sidan har hon kanske inte sett speciellt mycket olika hinder i sitt liv. Det är bara ut på tävlingar! Åby den 19;e och sen CR på Smedby den 24;e är vad jag har planerat än så länge.

Nu kanske det borde vara dags för mig att gå och fixa håret och lite makeup inför jobbet. Jag blir sjukt seg efter att jag duschat.
Puss & kram hela da'n

Onsdag 9 spetember 2009

09.09.09

Morgonen har gått jääkligt segt. Gick upp vid 7 för att åka till stallet och släppa ut hästarna vid 07.45. Gjorde även klart stallet då så i em när jag kommer så är det bara att rida kvar. Skutt ska vila, bara massa extra mys för honom och Strass ska få rida ut. Imorgon är det hoppträning för hennes del!
Idag ska jag på möte på Folkbladet med alla andra som oxå ska börja skriva på ungdomsidan där. Det ska bli riktigt roligt eftersom att jag gillar att skriva. :) och allt bra hamnar på meritlistan! Min tanke var ju ifrån början att jag ville bli journalist, men det ändrades lite på vägen :)

Resten av veckan blir lugn. Emil fyller 20 år på fredag så då ska jag väl dit och hoppas på att få lite tårta. Annars ska Linda och jag försöka fota alla hästar i stallet i helgen till fotona i klubbrummet. Det behövs minst sagt en liten uppdatering där ;) Vad mer? Inget... jag ska bara ta det lite lugnt.

Ska nu straxt åka till jobbet, om en halvtimma iaf. Idag blir det sallad på Paus och det längtar jag efter!
Puss&Kram


Tisdag 8 september 2009


För att det finns egentligen inga ord för dessa genier



Tisdag 8 september 2009

Tjolahopp.

Jag skulle vilja skriva något roligt, men jag har inget roligt att skriva. Så det så. Men ett litet inlägg skriver jag ändå, för jag har tråkigt. Kan vara så att jag snart går och lägger mig. Ja, det gör jag.

Puss

 


Måndag 7 september 2009

Helgen.

 

Lördagen började ju som känt med tävling på Skogslotten. Inte den bästa kanske man skulle kunna säga, men det är bara blicka framåt. Nästa tävling är Åby den 19 sept. Vi får hoppas att det går bättre då! Hon hoppade iallafall himla fint och framridningen kändes super!

På kvällen, den årliga brännbollsfesten i stallet. Sjuuuukt roligt! :D sen kan jag undra lite var söndagen tog vägen? Mådde väl som jag förtjänade, men det kostar att ligga på topp! :) Nu är det ett år till nästa gång igen, bara att ladda.

Jobb idag och jag känner mig liite seg. Men det blir alltid bättre och lättare när man kommer dit :) en kort liten morgonblogg blev det.
Puss och kram

 


Fredag 4 september 2009

Bara för att.

Jag sa ju igår att jag kanske skulle uppdatera innan jobbet idag, så bara för att jag skrev så, så kommer här ett liiiiitet inlägg.

Hoppträning igår ju, i ösregnet. Det regnade hela tiden, inte ett endaste litet uppehåll, förutom när vi skrittade av hästarna. I början var det jobbigt, sen när man redan var genomblöt så kände man inte regnet. Strass var inte direkt överlycklig men skötte sig bra iallafall. :) hon fick ha Back on Track täcke i natt för att undvika att hon blir öm och stel. Jag hoppas verkligen att det inte regnar så imorgon när jag ska tävla. Jag är sugen!
Skutt fick vila igår, jag var dyngsur och det ösregnade igen. Jag tror han tyckte att det var okej :) Han fick lite pyssel och godis. då blev han nog glad.
 

Nu ska jag gå in i duschen!
Puss & kram


Torsdag 3 september 2009

Dags för en uppdatering.

Kändes som att det behövdes en liten update här. Inte för att jag vill påstå att jag är vidare intressant men iallafall! Något måste det finnas i min blogg för att ni ska läsa. Antingen är jag riktigt intressant eller så tycker ni bara att jag gör konstiga saker, man kan ju inte veta. Läsarantalet är hursomhaver uppe över 60 läsare/ dag. Who are you pepole?

I alla fall. Vardagen flyter på som vanligt. Jobb 10-17, sedan stallet för att ta hand om dem små kusarna som sköter sig riktigt bra. Det käns att det inte är fullt så varmt längre då det kryper i kroppen på båda två. :) Skutt skrittar bara änsålänge. Planerar att börja trava honom lite i mitten/slutet av september. Hittils har han visserligen bjudit på lite rodeo, värre än lite trav, men det går inte att undvika efter 4 månaders vila tyvärr :) Man kan tro att han är 5 år! Men det är skönt att ha honom hemma igen.

 

Strass och jag har kommit igång ordentligt nu efter sommaren med både dressyrträning och hoppträning och det går framåt. Har skaffat både ny hopptränare och dressyrtränare. Änsålänge bara hunnit rida 1 gång vardera för dem men är iallafall jättenöjd! Ikväll blir det hoppträning igen. På lördag ska vi till Skogslottens lokal och hoppa 0.90 och 1m. Käns hon lika fräsig som sist så kommer det nog gå toppen. På Lilla Hageby är det ju lätt att vara häst, vi är "nöjda och glada sålänge hästen hoppar" :)
Efter träningen ikväll ska jag till Cissi och hon ska klippa och färga mitt hår för det är på tiden.

Dyker kanske in med någon uppdatering ikväll, eller imorgon innan jobbet... nu måste jag gå in i duschen.
Förresten vet jag inte varför jag skriver så; jag håller ju aldrig vad jag lovar iallafall ;) förvänta er inget!
Puss & Kram


bild ifrån dressyrträningen förra veckan


RSS 2.0