Torsdag 26 november 2009

Lite hjärnskakning hit eller dit...

Blir inget inlägg på franska idag. Hoppas det gjorde er lite frustrerade ;)

Igår morse var det utsläpp av hästarna som vanligt. Dock inte med samma tur som brukar. Blev bokstavligt talat nermejad och övergalopperad av två hästar. Sparkar lite här och var. Blev övertalad att åka till akuten. Ville inte ddet till en början, för mig är det aldrig fel på... och det var ju inte så farligt, juuu. Men väl där kom det lite illamående och kräkningar på det, röntgen av huvud, nacke och lungor samt en rejäl undersökning av hela mig. Jag fick ha en sjukt jobbig halskrage på mig, den gjorde bara så att jag ville kräkas ännu mer. Fick dock på em åka hem, hjärnskakning var  vad jag hade, bara. Men det räckte! Resten av dagen spenderades sovande o soffan framför värdelösa program på tv med en otrolig huvudvärk.
Idag mår jag bättre, mer mörbultad än igår men med något mindre huvuvärk. Hemma från jobbet, men var ändå där idag en liiiiiten sväng och fixade en grej. Jag känner mig inte vidare sjuk, men hjärnan är ju hjärnan och den ska man vara rädd om har jag hört. Ikväll tänker jag åka en sväng till hästarna, faktiskt. Måste tacka alla snälla personer som ställt upp och hjälpt mig med dem både igår och idag, tack! Jag hoppas jag är kry nog att ta en liten ridtur imorogon, lungt luffs i skogen,

Je suis trop bonne santé pour être malade, mais trop malade pour être en santé.
Puss o kram på er!


Lundi, Novembre 23, 2009

Rien que pour vous, chers lecteurs.

Vous donne un message en français. Ou bien vous comprendre ce qui est, ou vous ne savez jamais vraiment. Tant pis pour vous :)
Emplois et stable aujourd'hui, comme d'habitude. Dressage de formation, tout comme tous les lundis. Strass était beau, bien battu. Skutt, cependant, a été aujourd'hui un peu bougon, il a botté le plus, et ne fonctionnerait pas. Je viens de recevoir aujourd'hui, j'aurais peut-être pas ... mais parfois, il se sent juste que ça n'a pas vraiment la livre. C'est un petit vieillard, grand-père, vieil homme qui Fia et je l'ai appelé! Il veut que le temps de courir dans les bois, je pense. Il est vieux homme Il va donc son chemin, alors.

Sinon, à quel moment. Rien de spécial.
Demain matin, je vais donner le petit-déjeuner chevaux. Jusqu'à six heures et demie. Beau! Mais il doit avoir un cheval, et je ne me plains pas effectivement. Comme mes petits animaux, l'amour même. Vaut tous les efforts et tout l'argent toujours.

Il a fallu beaucoup de temps pour écrire ceci, je dois dire. Mais il est maintenant temps d'aller se coucher et dormir. Beau!
Bon nuit! Bisou
/Bella

Måndag 16 november 2009

Nöjd & glad, tack.


 Åh vad det känns skönt att ridningen är på väg åt rätt håll igen. Verkligen. Dressyrträningen idag fungerade såå bra och dessutom dubbeöt så bra som förra gången. Det är så skönt att få lite resultat för slitet man lägger ner. I dem flesta fall är ju slitet roligt men ibland tar det emot. Men det har man igen när alt klaffar sedan! Hoppningen i helgen gick även den mycket, mycket bättre än sist. För det första en helt annan häst med framåtbjudning och koncentration som letade hinder och för det andra en mer fokuserad och stilla ryttare som försökt lägga sig i så lite som möjligt. det är så skönt! Nu käns det ju lite kul igen :)




Bilden ifrån hoppning i söndags.
Nu tänker jag gå och lägga mig
Puss & godnatt vänner.

Lördag 14 november 2009

50 min senare.

Underbart skönt bad i nästan en timma! Nu är jag varm in i benmärgen ;)

I natt kunde jag inte sova. Ungefär tre timmar låg jag vaken oxh funderade på en himla massa saker. Onödiga och nyttiga. Kom fram till att jag ska göra om i mitt rum. Redan imorgon sätter jag igång. Ut med skräp, tapetsera om, nytt golv och lite nya möbler. Brunt och guldigt ska det bli, det är mina färger det! Så imorgon ska jag åka och kolla på tapet och golv med mammsen. Can't wait!

 

Ville bara säga det ;) hih

puss


Lördag 14 november 2009

Blöt & kall.

Inget väder att hurra för idag. Skippade hoppningen som var planerad idag, vi kör imorgon istället. Det var inte nice väder. Red istället ut på båda hästarna. Klarade mig ifrån regnet med Skutt men 5 min efter att jag gett mig iväg med Strass började det ösregna. Lagom roligt... men när man redan var dygnsur kunde jag ju lika väl fortsätta ridturen. Hon skötte sig faktskt riktigt bra. Skutt med för den delen. Taggar iställer för att hoppa imorgon! Hoppas på väder och på en pigg o glad Strass :) När jag ridit klart fick mina stå kvar inne. Inget kul att stå utei geggan och pissregnet. Lite halm att pilla med och torra täcken var troligtvis bättre!

 

Igår fredag, såå skönt. Trivs otroligt bra på mitt jobb men åh så skönt det är när det blir fredag och helg. Idol som vanigt på fredagkvällen. Vilket omväxlande liv jag har. Calle och Mariette sjöng duett vilket var sjukt bra. Hade förträngt den låten, var ju min favvo en gång i tiden! Plus i kanten. Delar med mig av den...




Tänkte ta mig ett litet bad nu för att värma upp mig igen efter regnet. Lyssna på lite musik ifrån mp3n och bara slappna av lite :) Kl 18 är det födelsedagskalas.
Puss på er.


Fredag 13 november 2009

Otursdag?

Neeej, jag tror inte på sånt trams... längre. Hittils har ju dagen gått bra!

Jag har blivit otroligt seg på mornarna. Inte för att jag är trött utan bara seg. Sitter och inte gör något alldeles för länge. Som nu tillexempel. Ska åka till jobbet om 25 minuter och det enda jag har hunnit med är duscha och äta frukost. Det betyder att jag har kvar att föna håret, fixa håret, makeup, klä på mig och packa ner mina ridkläder.  Har ju varit vaken sedan sju så jag förstår egentligen inte problemet. 40 min i stallet på morgonen visserligen men jösses. Inte heller har jag bestämt vad jag ska ha på mig. Stora problem.

Annars himla skönt att det är fredag tycker jag. Få sova lite imorgon och på söndag, få vara länge istallet och ändå komma hem innan kl 21 och inte stessa alls. Lite planer för helgen. Hoppning imorgon, hoppas på bättre känsla än sist. Även lite födelsedagsfirande hos farbror imorgon. Söndag är friiii :)


Nej för i helvete, säääääääätt fart!

Puss&hej 


Måndag 9 november 2009

Två bilder på Skutt-häst ifrån dressyrtävlingen i oktober :)



 

Måndag 9 november 2009

Gårdagens hoppträning.

Ja, hoppträningen igår var inte fantastisk, tyvärr. Jag var jättepepp men så bara gick det inte. Har kommit till ett skit trist backa-läge så inget blir riktigt bra. Käns jävligt motigt men jag är inte så lätt deprimerad. Slutade med att Björn fick fortsätta , jag gav upp helt enkelt. och jag hatar mig själv när det är så! För Bjön gick det bra och det är jag glad för. Hoppade upp igen och tog två språng på henne och det med en helt annan känsla tack och lov. Jag vill hitta den känslan som jag hade på Rappesta i juni, var är den?! :( Det är bara och fortsätta träna, helk enkelt. Det går bättre nästa gång :)



Nu ska jag åka till jobbet och i em ska jag åka till Avantia och köpa en vinterjacka i hopp om att bli en bättre ryttare ;) .. skämtosido!
Puss


Söndag 8 november 2009

Söndag, hoppträning och Krunegård.

Fick helt plötsligt pippi på Markus Krunegård igår... Vad fan kom det ifrån?  Visst han är bra, men inte så bra? Äh, jag vetifan.

Söndag idag... sov till kvart över nio vilket inte hänt på sjuukt länge. Det var riktigt skönt och jag fick faktiskt inte panik när jag såg vad klockan var när jag vaknade. Idag är det ingen stress alls. Det blir snart stallet, fixa mat och mocka, sen rida Skutt. Inga vidare planer. Han har varit kanonfin dem senaste dagarna så skulle tippa på en tur i skogen! Kl 15 är det hoppträning för Björn. :) Pepppepp. Det var ca fyra veckor sedan, om inte mer, för Strass del. :)



Puss&adjö


Lördag 7 november 2009

För att hästar ger allt.





Ni må tycka att jag är nördig, men detta är lycka :)


Tisdag 3 november 2009

En snabbis.

Tänkte skriva ett litet snabbt inlägg innan jag måste åka till jobbet. Så ni vet att jag lever ;)

Kiropraktorn var ute hos Strass igår. Det gick väldigt bra och det kändes som att hon "hittade"  dem saker som jag känt inte varit okej. Något låst i vä bog, troligtvis beror det på sårskadan hon hade. Och det är därför jag upplevt att hon tagit lite kortare steg med det benet. Det känns skönt att veta. Även liten låsning i  vä sida av halsen, vid nacken, Muskeln har dragit ihop sig när hon avlastat uppenberligen så när var det lite knåd med. Hon fick även laser och akupunktur. Såååå skönt tyckte hon :) Så nu blir det lite försiktig "igångsättning" igen. :)

Fast nu måste jag åka till jobbet!

Puss & Kram


RSS 2.0