Måndag 31 maj 2010

Helgen i helhet


Ledig idag som sagt, hur skönt som helst! Sov från ca 11 igårkväll till 10 i morse utan att vakna en endaste gång. Så trött var jag allt! Lovade ju att berätta, så det ska jag väl göra ;) Hoppas annars att allting är bra med er.
Torsdag



Gick upp vid 5 för att dels hinna packa ihop det sista och sedan ge hästarna frukost så att dem som skulle med skulle hinna äta upp innan lastning kl kvart i 7. Så det blev en tidig morgon. Åkte härifrån runt 7 och var framme i Norrköping straxt innan elva. Hade köpt ett par tidningar som jag läste under tiden, och tack o lov har man ju en iPhone så man kan underhålla sig med den. Sov nån halvtimme oxå.
Framme och uppackade så drog tävlingarna igång kl 13. Först en i 130 och de andra 4 i 140. Blev jäkligt stressigt då vi bara i 140 hade 9 hästar emellan varje start! Emma lyckades flirta med Robin Ingvarsson som red fram två åt henne medans jag sprang emellan stall och tävlingsplats med hästar hit & dit. Under tiden hann jag träffa Cissi som kom och hälsade på och senare på kvällen när tävlingen var klar kom pappsen och pratade med mig när jag fixade hästarna och stallet! Det var jättekul att få träffa och prata med dem! Sedan åt vi kvällsmat och sen gick och la oss tidigt! Trötta!
Fredag

Upp kl 6 för att fodra och börja med morgonrutiner. Lovade även Björn att jag skulle fodra hans häst, så det gjorde jag oxå! Sen fodra våra, linda av, fylla på vatten och mocka mm. Frukost kl 8. Efter frukost gick jag ut med hästarna var och en en sväng så de fick röra lite på sig, sen var det dags att börja göra i ordning för tävlingen som började kl 10. Inte lika stressigt idag, men inte har man tid att sitta ner en minut inte! Idag kom även mamma och gjorde mig sällskap i stallet när tävlingen var klar. Återigen, så himla skönt att träffa familj & vänner! I stallet efter tävlingen är klar linementas och lindas alla hästar samt ryktas. Det ska mockas en gång till och så ska dem även ut och gå en stund var igen. Sedan är det all utrustning som ska göras i ordning och lite annat småplock, det tar aldrig slut! Ni kan förstå att det är mycket när man har 5 hästar med sig! Blev en lång dag och på kvällen åt vi ihop med ett par bekanta till Emma. Gick och la mig vid 12 ungefär, när de andra gick upp till tävlingsplatsen... det var nått evenemang där men jag var så trött så jag orkade helt enkelt inte. Innan läggdags var jag i stallet och tittade så att hästarna hade vatten och att de var varma nog. Somnade sen som en stock!
Lördag



Lika tidigt upp idag för att fodra (även Björns häst) och börja med morgonrutiner. Idag var det lite skönare och lite mer tid att spela på då det var 150 starter i klassen där vi hade 4 hästar. När allting var färdigtävlat hade jag lite tid ihop med mamma som kom på besök ihop med en arbetskollega och hennes hästintresserade dotter. Kunde avvara en timma ihop och åt lite samt tittade i affärerna som var där. Även Cissi var här idag och hjälpte mig med stallet sen :) underbart med sällskap!
I torsdag bestämdes det med pappa att vi skulle ut och äta lördag kväll, så när allt var klart i stallet så snabbade jag mig lite på att duscha och fixa mig lite godtyckligt och sen kom pappa ocjh hämtade mig. Vi åt trerätters på Butlers. Lantbröd med vitlök och oliver och nått annat flashigt till förrätt, grillspett på fläsk & oxfilé till varmrätt och mjölkchokladspannacotta till efterrätt! Ingenting att klaga på alls. Allting smakade super! Var jättetrevligt och mysigt att få lite ensamtid med världens bästa pappa! Fick även min dator, efterlängtad till tusen. Efter detta åkte vi till Lilla Hageby för att hälsa på Skutt. Blev ganska sent, runt halv 10 men hästarna hade precis då fått kvällsmat så det var inte hela världen. Snarare att Skutt var mer intresserad av maten, än av mig. En liten tår i ögat fick jag allt, blev så glad över att se honom och är man trött och sliten är det ännu lättare. Pappa körde mig sen hem till mamma där jag sov! Underbart att sova i sin egna säng och ord kan knappt beskriva hemlängtan jag fick när jag gick in i mitt rum, med mina två stora canvastavlor på hästarna på väggen! u n d e r b a r t ! Var som att sova på hotell. Somnade bums när jag lagt huvudet på kudden i stort sett!


Söndag



Första start kl 06.15 idag. Brutalt tidigt! Gick upp kvart i 4 för att ta mig till Åby så att hästarna skulle hinna äta innan start. De tre som gick denna klass, 7 åringarna, fick sitt hö efteråt. Väldigt bra reslutat, en slutade 2a och blev även där färdigkvalad till Fasterbo och en slutade 7a. Klassen var väl klar vid halv åtta, nästa ( finalen i Lilla Rundan) började inte fören 10.15. Hade alltså lite bra med tid. Började packa ihop lite, smörja alla grejer som användes på morgonen och sen ta ner lite boxgardiner mm. Sen fläta manen på nästa häst och gå upp till tävlingsplatsen vid halv 11. Resultatet dock 8 fel så inte så mycket att hänga i granen. Alla hästar färdigtävlade! Så det var bara börja packa ihop allting. Linementade och lindade, ryktade och så. Mamma var här även idag och höll mig sällskap. Hon hade med sig mat. Små mindre portioner köttfärssås och köttbullar! Hon är för bra för att va sann min mamma! Så nu behöver jag inte äta färdiga köttbullar, utan mammas! Hur bra osm helst. Alla hästarna var lastade och klara vid halv 2 så då begav vi oss. Lite ledsamt, spec att säga hej till mamma som var kvar enda tills vi började lasta. Saknar redan allt hemma. Vi stannade och åt efter nån halvtimma sen sov jag hela vägen nästan. Så trött, trött, trött! Var tillbaka här på gården vid 6. I och med att de inte blev så sent blev jag ombedd att packa ur allt ur lastbilen och tvätta lite. Vi har en praktikant här som hjälpte mig, så skönt! Pysslade med Strassan och satt vid hennes box i nån halvtimma innan jag gick in vid 20. Otroligt lång dag och det var längesen jag var så trött! Startade datorn, och surfade lite. Härlig känsla att äntligen kunna sitta vid en dator! Somnade som sagt vid 11 och sov till 10 utan att vakna alls.
Jobbig med ändå bra helg för att jag fick träffa så himla många hemifrån och det var så skönt .Det är nu jag inser hur mycket jag saknar allt och alla där.
Känner mig inte utvilad, men inte heller trött. Jag ska snart gå ut och rida Strass. Var ute en sväng när jag vaknade och mockade samt pussade lite på henne och betade henne ett tag.
Ja, det var min helg det. Kan vara det längsta inlägg jag någonsin skrivit :)
puss & kram


Söndag 30 maj 2010

Tillbaka på Toleryd
Tillbaka på gården, Jag har lyckats starta igång min nya dator pappa köpte till mig! Så härligt att sitta vid en dator igen. :) Det var skönt att se Strassan igen, hon är mitt ljus, verkligen!
Vet att jag lovade ett inlägg om hela helgen nu ikväll, men jag tar det imorn, för jag är ledig då. Har även tid då att fota och greja lite så kan ni få se hur det ser ut här :)
Puss & Kram och godnatt

Söndag 30 maj 2010

På väg hem ifrån Norrköping. Jag tänkte skriva ett riiktigt ordentligt inlägg ikväll när jag är "hemma". Har nya datorn med mig ju så äntligen ska jag få skriva på ett riktigt tangentbord! Som sagt, ikväll blir det. Nu ska jag sova och försöka göra det hela vägen hem för just nu är jag så jääääävla trött. Och varför får ni veta då med. Puss o kram

Torsdag 27 maj 2010

Nu är vi påväg till Norrköping! 5 hästar inlastade i bilen, 3 sjuåringar som alla ska gå 140, sedan 2 rutinerade pollar. Den ena går stora rundan och den andra lilla. Tror detta blir en bra tävlingshelg:) har varit vaken sedan halv 5 i morse, fodrade redan vid halv 6. Vi var lastade och klara kl 7. Nu ligger jag i bodelen (som förövrigt är sjukt fin) och bara slöar. Vi har ca 4 timmar att resa. Tur man har en iPhone ;) Hoppas allt är bra med mina kära läsare, vilka är uppe i över 70 unika/ dag nu! Imponerande. Puss&kram

Måndag 24 maj 2010

Glömde säga en sak. Pappa ringde mig igår och berättade att ha köpt en laptop till mg, och inte Vilken som helst heller, utan en MacBook :) Tycker jag var väldigt snällt av honom! Väldigt väldigt. Så den får jag nu när vi åker till Norrköping på ons eller Tors. Så då kan ni börja få ordetliga uppdaterigar med bilder :) Nu ska jag ut till stallet för att göra i ordning Strassan för hoppning :) puss & kram

Måndag 24 maj 2010

Oj vilken helg. Jag är helt död. Ledig idag så det är väldigt skönt! I lördags var det tävling med 4 hästar i Kungälv. Emma tog med sig en höst som skulle gå 120. Resterande 3 kom jag med senare. Under tiden här hemma hann jag få rida en och longera tre, damt lite andra sysslor. Samtliga hästar gjorde ett strålande jobb och kanonbra rundor. Två placerade i 140 och de andra två unghästar som gick 120 & 130. Tyvärr hade vi inte lyckats hitta nån som arbetade i stallet så när vi kom hem vid halv. 6 var det bara till att börja med stallet! Det gick dock ganska ta ändå, men hann tyvärr inte med att rida Strassan. Hon gick ute i hagen hela dagen och hade ingen brådska att komma in när jag hämtade henne vid halv 7. Så förhoppningsvis är jag förlåten :) direkt efter detta var de vara o duscha o fixa till sig lite då vi var bortbjudna på middag hos ett par vänner till familjen :) jättetrevligt och god 3 rätters. Jag blev chaufför för de andra drack vin! Kom hem ganska sent, i säng vid halv ett och sedan upp halv 7 för en ny dag. Söndag, 2 fyraåringar på tävling. Dock hade Emma fått tag på ett par tjejer Som hon tränar, som kunde hjälpa henne på tävlingen då jag slapp följa med. Istället tog jag hand om stallet! Red 4 hästar och longerade 1. Och alla abdra sysslor förstås! När Emma kom hem vid halv 5 från tävlingen hade jag hunnit skapligt mycket ändå. Vi var klara runt 7. Tog sedan hand om Strass. Red ut en sväng i skogen och tog sedan 20 min på banan. Tycker att hon känns fin :) var inne och klar vid 9. Enkel kvällsmat och sen gjorde jag inte mer den kvällen :) Solen har verkligen gassat hela helgen och värmen tar ju en del på en. Har bränt mig lite, men inre sp att det gör ont än tack o lov. Är ju som sagt vad ledig idag. Vi ska hoppa lite, Strass och jag. Sedan i em ska jag ta mig till ett ställe dom heter Allum. Ett köpcenter, kanske tre gånger så stort som Ingelsta ungefär. Ska se om jag Kan hitta nått spännande att köpa :). Nu dags för lite frukost känner jag! Puss & kram

Fredag 21 maj 2010

Det är ingen mening med att göra skillnad på veckodagar nu. Alla dar är lika! Fredag som lördag som mpndag eller onsdag. Idag ska jag snart till Emmas mamma o pappa ihop med Emma för att äta middag. Ska bli skönt att dels laga sin egen mat o sen slippa äta ensam. Annars så har hästarna skött sig idag. Hann med i stort sett alla innan lunch k 13 så de var skönt. Strassan har vilat idag och loppat sig i hagen större del av dagen. Rullade sig i leran fler än en gång! Skönt med spolspilta :) Bäst att jag rör mig nu. Men en liten kort update iallafall. Puss & kram

Onsdag 19 maj 2010

Uppe! Ska som jag nämnde igår på tävling. Vaknade lite tidigare och innan klockan ringde så ännu ligger jag kvar i sängen ;) kan göra det i typ 5-10 min till. Ingen brådska, bara klä sig och bege sig ut till stallet. Har inga problem med att gå upp såhär tidigt alls faktiskt, värre är det o gå upp vid halv sju/ sju för mig. Konstigt dedär :) ska dra mig ett par minuter till sen får jag nog lämna sängen för denna morgon! Ha en riktigt bra dag. Puss & kram.

Tisdag 18 maj 2010

Åh fy fan vad långsam jag har varit idag!!! Ärligt, jag har inte mer och säga om denna dag egentligen. Lååååångsam som jag vet inte vad. Har varit skapligt mycket att göra, 9 hästar med trim på schemat. Även Strass gick på banan och skötte sig bra! :) Nu har jag duschat, ätit lite o kollar på halv åtta hos mig o snart är det hockey igen. Imorn är det tävling med 4 unghästar, varav två debuterar! Kan bli spännande känner jag :) vi åker tufft tidigt så upp halv 6 ist för kvart i 7. Puss&kram

Måndag 17 maj 2010

Har varit en lugn men lång dag idag. Dem flesta hästarna hade vila på schemat. Red bara en idag, plus Strass. Son jag förövigt gjorde redan på morgonen. Har bara varit Emma och jag idag men det har gått bra iallafall. Vi har bara hållit det tempo vi ansåg att vi behövde. Hur skönt som helst :) Imorn kan jag tro att det blir lite mer o göra. :) nu har jag precis duschat och tittar lite på TV. Om nån timma blir det väl sängen skulle jag tippa! Hur har ni det i Norrköping? Puss&kram

Söndag 16 maj 2010

Blir ett litet kort inlägg idag. Dagen har inte erbjudit så värst mycket. Ledig som sagt. Vaknade först vid 06.20 av att hästarna i uteboxarna började bli hungriga. Sedan låg jag vaken ett tag för att tjejernas klockor ringde. Somnade sen om i vaknade vid 9. Väldigt skönt. Låg kvar i sängen nån halvtimma innan jag gick upp. Tagit det väldigt lugnt efter det. Emma hoppade/trimmade alla hästarna idag sp ja gick ut o tittade där o hjläpte till o höja hinder. Sedan gick jag in o städade lite grann, samlade ihop min smutstvätt o körde igång en maskin tvätt. Sedan lagade lite mat. Efter lunch var det dags för Strassan. Emma hjälpte mig idag. Vi hoppade lite låga titthinder (ca 90 cm) och studs. Fick ett bra flyt och Strass var med o var positiv. :) väldigt duktig idag! Hon har mycket energi och använder den på rätt sätt! Sedan blev det en hel del pyssel med henne på em/kväll. Sedan lite snack i stallet :) skönt att bara gå omkring o inte göra nått särskillt. Sånt gillar jag! Körde ävn en till maskin tvätt o lagade mat :) var ute o nattade Strass för lite mer än en timma sen, hon fick lite pussar o mys samt kvällshö och back on track. Nu ser jag hockey och ska snart ta en dusch, innan sängen kallar. Ta hand on er. Puss&kram

Lördag 15 maj 2010

Strassan har fått gå i pessoalogen idag 30 min. Skötte sig mycket bra. Den som hae kommit på pessoaselen borde få Nobelpris! Troligtvis N. Pessoa eller ;)?! O anledningen till att jag inte hann rida Strass var för att en av våra hästar fick kolik och fick åka till klinik akut. Inget vidare allvarligt men han blir kvar över natten med dropp. Annars så har det ösregnat här hela fm o halva em. Riktigt tråkigt. Red en sväng med hästar ute, 4 st. 4 andra gick på banan och två long i ridhuset. Har även idag haft bra med hjälp an de två tjejer som sover här o så en till som kommit idag o stannar tills imorn. Emma skrev till mig förut idag att jag kunde vara ledig imorn, så så blir det. :) mycket uppskattat och det ska bli skönt. Ska se om jag kan låna bil o ta mig till Gbg :) puss & kram.

Fredag 14 maj 2010

Idag har jag haft hjälp av två tjejer som stannar tills på söndag. Sover hos mig så harlite sällskap o det är mycket uppskattat. Börjar bli aningens ensamt. Stallet har gått bra idag, 4 hästar ridna och 5 longerade. Oh så effektivt :) annars sp var stallet helt klart ca 18.30. Därefter tog Strassan och jag en mysig barbackatur i skogen i det underbara vädret som kom på em/kvällen. Mycket att titta på enligt Strass! Annars då, fick ett SMS från Otten förut idag... Tragiskt. Vad ska jag med det till, 35 mil därifrån. Första fredagen på länge som jag berkligen inte gör nått alls. Jobb imorn kl 07. Tänkte att jag skulle försöka skriva ner alla rutier på en dag här. Men tar det när jag fixat en dator så jag kan göra lite bättre layout med texten. Inte ens styckesindelning fungerar. Så sorry för det om det är jobbigt att läsa, men hoppas ni står ut :) nu ska jag kolla klart på hockeyn o sen sova! Puss&kram.

Torsdag 13 maj 2010

Oj jag börjar bli veckovill! Hoppas rubriken är rätt ;). Idag har vi haft hjälp av två superbra tjejer, även en tredje på em. Så himla skönt. Var klar i stallet redan kl 18. Emma åkte till Umeå för att ha träningar tills på lördag så hon hjälpte mig med Strass idag igen. Gick bättre idag helt klart. Vi skulle fortsätta på söndag bestämde vi! Nu tittar jag på halv åtta hos mig, alldeles snart hockey. Sverige - Tjeckien :) blev ett litet kort inlägg idag. Ta hand om er. Puss&kram

Onsdag 12 maj 2010

Hopp och trim på schemat idag, även för Strass! Det var "låga hinder som vemsomhelst kan hoppa "(90-110). Jodå ord och inga visor men det gick bra iallafall. Skapligt. Emma hoppade Strass o satte lite press på henne. Behövdes nog lite så. Är somsagtt vad ord o iga visor här :) men är nöjd i helhet :) föröveigt har det varit ett jävla pissväder idag. Skittråkigt verkligen och just nu skulle jag kunna döda för ett varmt bad med icke. Bara dusch här. Jag kommer förresten hem den 27-30 maj, då det är Norrköping horse show. Tror vi har tre hästar med oss då! Så då blir det Karins fixade tjejkväll på Otten den 28e och sen träffa mamma o pappa såklart och så en sväng ut till Skutt :) nu ska jag gå ut o linda benen på Strass. Ta hand om er! puss&kram

Tisdag 11 maj 2010

Dagens då... Har varit skapligt mycket att göra idag då stackars Emma fick migrän på fm. Hon gick o la sig efter halv10 fikat och var tillbaka i stallet vid 3 ungefär. Mådde bättre då som tur var! Några av hästarna hade en vilodag och gick bara i hagen så slapp rida alla hästar ;) men red iallafall 3 och longerade 2. Hann med long och en häst innan lunch fodringen sedan åt jag lite lunch o sen dags att byta hästarna i hagarna och rida de andra två. Ingen stenhård ridning på dem utan mer basic då dem bara är 4 år. :) när dem va klara fortsatte em rutinerna i form av rykt, em mockning, kraft fodring, putsa o sätta hästar på bandet. :) som sagt kom Emma ut lagom till detta så då hjälptes vi åt och blev klara lagom till 17.45. Fodrade kvällshö kl 18 och sen var det Strassans tur! Släppte ut henne i hagen vid 13:30 idag och gik ute ända trill 18:15. Jätteskönt väder o allt. Idag har hon även fått en hag-kompis- en Ida. En skäck-shettis som Strass tyckte va lagom läskig. Haha. I i med att Strass va ute så länge hann ridskolebarnen komma och gissa om nån fick uppmärksamhet! När jag kom så stod säkert 7-8 ungar och rev gräs och gav till Strassan om varannat, och klappade henne på mulen. Tror inte Strass klagade :) hon älskade det! Vi tog en tur i skogen idag med då ridskolan använde både ridbana och ridhus idag pga något ridprov eller va de var. Men det gick bra det oxå. Strass känner igen sig lite mer nu så det går i få kontakt med henne ute nu, annars har hon bara GLOTT på allt! Men de förrta dagarna är det godtagbart :) Nu ska jag unna mig lite läsk o kolla vidare på VM- hockeyn :) skriver säkert imorn igen. Puss&kram

Måndag 10 maj 2010

Idag har arbetet dragit igång på riktigt. Dock har det varit en relativt lugn dag då mågs av hästarna hade vila på schemat. Har ridit en häst i skogen samt bara skrittat på en ihop med Emma. Annars har det varit mycket bort och pyssel, lite plocka undan, hitta rutiner och in o ut med hästar i hagen. Helt okej med andra ord :) imorn ska de flesta hästarna trimmas, så ävr Strass som gick en timma i skogen idag. Ho har landat bra hon med och verkar tack o lov trivas! Vi har knepat o knåpat lite så hon kan gå i hagen halvdag åtminstonde. Bi väntar här på lite nya trådar och stolpar så alla hagar kan användas :) känns skönt o bra. Nu har jag ätit lite o tänker titta på tv nån timma innan sängdags. Puss & kram

Söndag 9 maj 2010

Är ute o betar med Strass. Hon är lite stressad och orolig. Även uttråkad och lite ledsen. Hon är ju van att gå ihagen hela dagarna så tror det är lite jobbigt för henne. Äter inte sitt hö jättebra heller tyvärr. Hoppas det går bättre om några dagar. Puss&kram

Söndag 9 maj 2010

Godmorgon! Sitter nu och äter lite frukost. Vaknade vid 8 idag och gick direkt ut till Strass, bytte lite täcken och tog en morgonpromenad. Lite ont om hagar tyvärr. Ska ta en sväng i skogen straxt innan lunch tänkte jag. Annars, inte så mycket att orda om just nu. Blev en liten kort update! Puss & Kram

Lördag 8 maj 2010

Då har man landat för dagen. Strass står och äter sitt kvällshö som jag var ute och gav henne nyss. Kraften hon fick är troligtvis slut för längesen :) sitter nu och har duschat, kollar på tv. Fick världens mysigaste Kingslandtröja av Emil som hejdå present, den kommer användas väl. Imorgon ska Strass och jag ta en tur i skogen ihop. Utöver det igen planerar. Ska förädla låna nån bil så jag kan ta mig till affären och handla lite mat. Sedan kommer Emma hem, hon är o tävlar i Danmark så då blir det väl lite snack kanske på kvällen. Sen på måndag drar det igång på riktigt. Det har varit lite sorgligt idag kan jag inte undgå att säga. Både när jagåkte från NOrrköping , på vägen, när pappa åkte hem igen och lite nu på kvällen. Tur jag har Strassan med mig. Hos henne går det bra o va ledsen. Ho är glad ändå! <3 Tror det blir sängen alldeles snart, är så trött!!! Puss & kram

Lördag 8 maj 2010

Dåså, då var vi på väg. Har kommit en liten bit, snart i Linköping. Lite tårar har förstås fällts, specielt när jag sa hej till Skutt. Strass var lite orolig innan vi lastade och åkte men nu står hon stilla så snällt som vanligt. Vi räknar med att varaframme vid 15.00 ungefär, med en liten paus halvvägs. Inte så mycket trafik o det är skönt. Pappa kör nu. Regnar gör det! Ja usch. Men då har ni i alla fall en liten update. Jag ska försöka skriva något ikäväll oxå. Har ingen dator med mig änsålänge. Var oc skulle köpa en igår, men mitt alterego o ja kom inte överrens riktigt. Så jag får skylla mig själv. När jag är ledig nästa gång ska jag åka in til Gbg och köpa en :) Puss och kram

Tisdag 2 maj 2010

Tredje för dagen.


Vet inte om detta inlägg blir så mycket roligare än de andra två, men jag har ingenting särskillt att göra, förutom att packa och det har jag gjort hela dagen redan så nu får det vara bra.

 

Var ute i stallet för andra gången just. Tog en liten promenad med båda hästarna till den "lilla sommarhagen" så de fick beta lite gräs i ca 45 min. Mycket uppskattat. Själv satt jag i hagen och rensade skallen lite. Välbehövligt och väldigt skönt. Synd bara att solen försvunnit...

 

Väntar nu på att resten av familjen kan komma hem så man får lite mat i magen. Har inte ätit något idag ännu.

Puss&Kram


Tisdag 4 maj 2010

Massa packning och annat struntprat.

Har börjat packa... Nu känns det! Mest roligt förstås, men börjar somsagt vad inse att jag ska lämna Norrköping och allt jag har här. Vänner, familj, Skutt och mer eller mindre mitt liv. Måste erkänna att det är lite jobbigt. Men det kommer att bli jättebra sen och det är en enorm möjlighet. Friskt vågat, hälften vunnet. Jag ska hälsa på så mycket jag bara kan!

 

 


Tisdag 4 maj 2010





Kan vara typ världens bästa låt för tillfället (:




Måndag 3 maj 2010

Gårdagens tävling, bilder & film.

Var som sagt på Hageby igår och tävlade. Första för i år... har haft lite svårt att få tummen ur så att säga ;) Är iallafall jättenöjd! Strass var otroligt fin hela dagen så detta lever jag på ett litet tag iallafall. Vi flyttar med gott samvete och hoppas att det finns lite tid över till oss att tävla oxå!
Bildbomb och film kommer här!

Puss & Kram






















Söndag 2 maj 2010

Bästa lilla häst.












Söndag 2 maj 2010

Svar på frågestund.

Lite frågor fick jag ju allt :))

HUR vågar du säga upp en fastanställning för att åka och jobba med ett (dåligt) hästskötarjobb?

Tycker nog inte att det är ett dåligt jobb om man vill utveckals inom ridningen utan istället en enorm möjlighet. Många tycker kanske att det är idiotiskt att säga upp en fastanställning, men man måste chansa här i livet!


Vad är ditt mål med Strass :) ?
Jag har dåligt med mål för tillfället tror jag :) Vill mest ha kul ihop med min häst och utveckals. Om det så är 90 cm eller 130 jag rider är inte det viktiga. Sen är jag sugen åsklart på att komma upp i klasserna, men det är inte viktigaste för mig :)



Hur lång vill du lyckas i ridningen? :)
Lite samma svar där. Jag vill känna att jag älskar det jag håller på med, vad det än är och vilka klasser eller vilken diciplin det än är. Men samma här, såklart vill jag hela tiden bli bättre!



Berätta lite om dig själv! :]
Oj, vad ska man säga? Jag är 20 år i år. Bor fortfarande hemma (eller flyttar ju snart). Gick media på gymnasiet och tyckte nog att det var bra. Jag har en fetish för kavajer, haha. Älskar att vara istallet och skulle helst av allt vara lyxhustru ;)



Vilket är ditt favoritmärke? Hästprylar alltså...

Gillar ju Kingsland, som alla hoppryttare ;) men på senare tid tycker jag att dem har gått ner sig lite. De allra första kläderna var dem bästa! och är jättenöjd med mina Veredus carbon gel och RG schabraket. Så lite blandat



Hur ser en dag i stallet ut för dig?

Som det ser ut nu när jag har jobbat så har jag åkt ut på morgonen, gjort mat och mockat åt hästarna för att sedan åka ut till stallet efter jobbet och ridit och pysslar samt gjort en kvällsmock.
På helger försöker jag vara istallet så mycket som möljigt och göra allt så långsamt som möjligt... för som sagt, älskar att vara i stallet :) Är alltid väldigt noga med att det ska vara rent och snyggt. Putsar alltid träns efter ridpasset och plockar alltid undan efter mig (men endel undantag när det är träning sen på kvällen ex) Är oxå noga med att ryckta hästarna en gång om dagen och linementa eller linda ben efter hårdare träning etc.



Vad har du haft för hästar innan?

Strass är min första egna häst där jag står som ägare på pappret. Sedan har vi ju Skutt. Min allra första häst var Hagens Asterix. En feg liten connemara som jag hade från att han var 3 tills allt han blev 7 :) Mycket fin och härlig individ som gillade och arbeta och alltid var positiv.



vad kommer dina uppgifter att vara på ditt nya jobb, hur mycket kommer du att få i lön. lycka till!
Till störst del kommer jag att rida och ta hand om hästarna och utrustningen. Mocka och ordna med mat finns det andra som gör. Tydligen dock ej för tillfället för den tjejen har just slutat, men jag vet att Emma letar nån. Jag kommer att rida mellan 2-5 hästar om dagen beroende på hur schemat ser ut. Lönen är 5000 kr i månaden med boende och frukost samt lunch inräknat. Det blir jobb 6 dagar i veckan!

 

 

Det var det :) Tack för roliga frågor!

Puss&Kram


RSS 2.0