Nyårsafton

Min nya bästa vän.

 

Beställt en Iphone idag, finally. Vet inte hur länge jag har velat ha en! Men nu så.. om typ 5 dagar kommer den till mig! Underbart tycker jag! Vit, 16gb blev det. Skulle vilja ha gravyr på den med, vet folk som har det. Möjligen går in till Apple Store och kollar om man kan göra via dem. Så skönt det ska bli att slippa den gamla fula mobilen som jag har nu, sedan Strass trampade på min älskade i somras.


Välkommen Iphone, hjärtligt välkommen.

Å jag vet att jag hade köpstopp, haha men ändåå!


Härlig veterinärräkning kom det oxå .... 7000 ca. Hurra!

Gott nytt år på er :)


Onsdag 30 december 2009

Ledig.

Idag fick jag ledigt, så nu är det lite långledigt fram tills på måndag. 5 dagar, det känns skönt. Egentligen inte för att jag behövde, jobbet är så bra. Men ändå. Lite tid över till att göra typ ingenting. Bara vara istallet och fixa och dona. Det är livskvalitet för mig.


Idag tänker jag göra lite iallafall... ska åka ner till stan en sväng, eller inte stan, men Ingelsta. Bara titta runt lite, sedan åka till avantia. Byta KL tröjan jag fick av pappa som var förstor, tror jag. Har inte provat den än men ska göra det innan jag åker, förstås. Kanske köpa något mer för presentkortet jag har där. Annars har jag köpstopp denna månad, handlat såååå mkt sen jag fick lönen den 23:e. Inga julklappar, för dem var jag ju klar med.. men en massa till mig. Nya skor, nya stölvar, en kjol ( lite på presentkort visserligen) en kavaj och lite fint till naglarna. Det får räcka nu :) Har faktiskt lagt undan 3000 oxå, så någon vidare ångest har jag inte. Skönt att ibland kunna unna sig lite, det behövdes lite nytt i garderoben. och inte heller glömma ett nytt vintertäcke till Strass

Nyår, faktiskt inte något planerat än! Ut och äta med Emil, sedan ska han till vänner i Finspång och jag åker till vänner här. Det blir nog bra med det vad det lider (: Outfit nästan 100 bestämd och lite saft med!

Kan vara så att  detta blir sista inlägget för iår. Vem vet, möjligen att jag skriver igen. Annars då; Gott Nytt År!


Söndag 27 december 2009

Härlig dag.

Skön dag utan det minsta stress eller måsten. Uppskattas till max efter dagar med mycket tidpassning.

Red ut med Skutt i snön. Finns knappt något bättre. Pigg ocg glad som en fyraåring är vad han är. Vill helst av allt inte skritta alls :) Plutte.

Strass och jag fotade lite... eller jag fotade, hon posade :) Hon passar kanon mot den vita snön.








Hon är allt bra fin min sessa ♥




Lördag 26 december 2009

Underbar dag.

Har haft en sååå bra dag. Huvudvärken släppte med lite (mycket) god mat hos Erika, Jimmy och barnen samt resterande bit av den släkten. Kanondag var vad det var! Riktig julkänsla dessutom. Vi åt massa gott, både mat fika och godis. Drack glögg och julmust i mängder. Nej, det vara bara sååå himla härligt så jag bara inte hittar ord för det. Lyckig är vad jag är.
Kan inte bli bättre.

Puss på er


Lördag 26 december 2009

Juldagen igår med utgång.

Mhm... Kul hade vi. Jäkligt roligt måste jag säga. Det var längesen. Vi var på Otten, kom så vi stod i kö ca 10 min sen körde vi igång på direkten. Var ganska många där redan då faktiskt. Bra folk var det dessutom! Stod i valet o kvalet när vi kom om vi skulle gå till Hugo eller Otten. Tror vi gjorde ett bra val. Superkväll faktiskt. Dagen efter... nja lite sisådär är det väl med kroppen, men ääh :)

 Jag är duschad och fixad ska åka på lilljul till Emils storasyster och resten av syskonskaran kommer med. Lite tungt huvud men det går bra iallafall. Stallet sedan förstås. Jenny tar hand om Skutt idag och jag och Strass ska mysa till det lite. Skutt får väl oxå vara med. Svårt att inte låta han vara med när dem har boxarna brevid varandra. Hjärtskärande. Mina små gullesar!

Nu ska vi ååka! Puss på er

JULAFTON

Har just kollat klart på Kalle Anka, förstås!
Öppnat julklappar och ätit mat och lite choklad.
Varit i stallet och myst med hästarna.

Trivsamt med jul.
God jul till er!

Tisdag 22 december 2009

-16 grader.

Mamma väckte mig i morse, kvart i sju som jag bad henne om. Hon säger glatt "-16 grader ute idag, du får klä på dig ordentligt när du åker till stallet nu". Jag har egentligen ingenting emot kyla, men när hon sa så och jag låg nergosad under två varma duntäcken och men en stor hög kuddar kändes det lite sådär. Jag låg kvar i sängen ett tag och sträckte ut ena benet efter det andra för att vänja mig lite vid det kalla, även om det egentligen inte var vidare kallt i mitt rum. Klädde på mig ordentligt. Två par byxor, tre lager tröjor, mössa, sockar och vantar. Struntade i att skrapa bort isen som var på bilen, jag såg ganska bra iallafall :)

Bytte täcken på mina hästar, glad att jag köpte ett 400 gram igår. Så nu har Skutt ett 440 och Strass ett 400g på sig. Det borde dem inte frysa med, tycker jag inte. Dessutom är det halvhals på bådas :) Jag älskar tjocka och gosiga täcken!

Har just precis duschat och ska fixa lite hår, hitta något att ha på mig idag och sedan lite makeup oxå. Sen blir det jobbet. Ska fixa bilderna som jag tog i helgen med förresten, om jag hittar mitt usb så jag kan ta med dem därifrån!

Puss & kram


Måndag 21 december 2009

Ett till måste ha.

På mantorpshoppen idag hittade jag shabraket jag bara måååste ha. JW, denna modell i moccaimitation och med loggan i GLITTER, STRASS, BLING... ja whatever ni vill kalla det. Det svarta bara måste inhandlas i GBG i februari. Matchar kavajen, den svarta med strassknappar. Kan inte bli bättre.

Come to mammi ♥


Puss


Söndag 20 december 2009

Dagens tredje.

Oooj vad jag uppdaterar. Värsta skrivklådan ;) Inget intressant dock. Ko, hem ifrån stallet för ca 10 min sen. Tog en härligt mysig tur med Strass i snön. Hög och lös snö var det, räckte henne på vissa ställen upp till knäna. :) Många gånger körde hon ner huvudet i snön så hon hade snö upp över halva nosryggen, kan tro att det var mat under hon ville åt. Svälter gör hon stackars krake på 9 kg hö om dagen och havre, energi, korn och betfor. Dessutom alldeles för många morötter varje dag och några kakor halm då och då. Rund o go är hon, lite för rund kanske :) Mer häst att älska! Hon är ingen smal modell av häst dessvärre, men jag gör vad jag kan!

Skutt fick sig en snaggning. Pälsen var lika tjock nu som den var när jag klippte honom första gången i år. Ponke... jag har aldrig sett ett halvblod som är så fluffigt. Han skulle likagärna kunna vara shettis... eller islandshäst. Men halvblod är han, rakt igenom. :) Om jag ska vara riktigt ärlig så blev det fan inget bra denna gången. Tur att han är lite av en gubbe så han inte visar sig på så många ställen än hemma i stallet numer. FLUFFY!

Puss och kram hela .... natten.

Söndag 20 december 2009

dagens andra.

Jag blev kvar hemma ett litet tag till. Mamma o Benka åkte en snabbis och skulle kolla lite grejer först. Jag har ändå kvällsfodring så det gjorde inte så mkt. Massa mys i stallet och en lugn tur i skogen med Strass blir det. Skutt har varit utlånad idag så han är redan riden.

Nästan klar nu med bloggen. Lite knöl att få headern på plats. Stilmallen är så in i helvete rörig så jag förstår knappt själv vad jag gör. Tar det ikväll :) Annars får det duga såhär ett tag igen.

Puuusss


Söndag 20 december 2009

På rätt väg.

En bit påvägen med desigen. Ny header ska det förstås bli osv. Möjligen att jag byter bort det rosa mot en annan färg ;)

Ska strax åka till stallet och ta hand om mina små bästa. Sov hos Emil i natt, så kom därifrån för ett tag sedan. Var även och fixade sista julklapparna innan jag åkte hem. Köpte en kjol till mig oxå, till juldagen tänkte jag. På tisdag kommer Malin hem, på onsag ska vi luncha och sen gå o shoppa lite mer. Jag måste hitta en överdel till det... tror inte jag har något redan som passar. Men vad gör väl Det, kul att handla kläder :D

Hade med mig kameran till stallet igår. En av jobbets kameror. Dessvärre fungerade det inte att lägga in bilderna så jag får försöka göra det på jobbet på måndag om jag hinner.

Ombyte och stall nu. Jag behöver nog inte ha lika mkt kläder på mig idag som jag hade igår. Då var det ju -13. Idag bara -4.
puss o kráam


Lördag 19 december 2009

Ny design på gång.

För tillfället får det faktiskt se ut såhär. Jag började på en header, sen sa Portraiture upp sig förstås och allt försvann, sen orkade jag inte mer. Den kommer så småningom ska ni få se.
Nu tänker jag ta herr kamera och åka ut till stallet. Synd bara att solen verkar ha försvunnit. Vinterbilder it is iallafall.

Puss & Kram

å, förresten... lovade ju bilder på julpyntet, det kommer det oxå ;)


15 december 2009

Tiden gååår.

Idagär det exakt ett år sedan jag tog mitt körkort. Minns hur glad jag var och hur jag verkligen trodde att jag hade kuggat när jag var klar och parkerat bilen.  Uppskrivningen var den 8 december, jag  fick 56 rätt vill jag minnas. Klarade båda proven på första,oerhört skönt. Hu så himla bortskämd man blir med körkort och fy fan vad tiden går fort. Snart 2010, fyller 20. Var har alla år tagit vägen? snart redo för graven. Helt enket.

Idag har det kommit massor av snööö :) Den är såååååå hjärtligt välkommen faktiskt. Har dock inga snösulor på hästarna, förutom Skutt´s fram med speciallbeslagen. De får lite "ofrivillig" vila just nu.  Men mycket mys och promenader och lugna ridturer. Men sånt gillar vi oxå.  Tack och lov så är det inte nollan så snön packar sig inte i hovarna än. Det kommer väl det med.

Nu ska jag börja fundera på lite krönika som jag ska skriva tills om ett par veckor.
Puss&godnatt


Lördag 12 december 2009

Makeover?

Jag måste kanske medge att en lite makeover här inte skulle skada, egentligen. Dessvärre finns ingen tid för det så det får nog vänta ett litet tag till. Vi får väl se :)

Igår var jag på julbord med stallet hos vår dressyrtränare, Lisbeth. Kanonmysigt och väldigt gott. Allt hemlagat, inget halvfabrikat där inte (förutom typ sillen, men jag äter ju iallafall inte sill) Vi satt och bubbla och pratade i över 3 timmar innan vi alla åkte hemåt igen. Är, utan tvekan, ett kanonstall jag står i. Vet inte många privatstall som har den sammanhållning som vi har. och då är det inte en liten del utav stallet utan alla, hästägare som hästskötare. Jag trivs, för att uttrycka mig milt. I sommar har jag stått där i 7 år. Tiden går otroligt fort.

För att kanske återkomma till dagen så ska jag snart åka till stallet och t a hand om mina tvä bästa hästar. Både igår och i förrgår var jag världens sämsta ägare. Slutar jobbet kl 5 och sedan julbord 18.30 resp. 19.00 båda dagarna = inte mycket tid för dem. Fixade iallafall någon som tog hand om dem o motionerade dem åt mig. Men jag kände mig dålig! Hoppas dem är glada över att se mig idag :) Tänkte för övrigt att jag skulle julpynta lite idag i stallet. Sätta upp lite granris, glitter och lite kulor. Kan fota och lägga upp sen om ni vill :)

Nu ska jag faktiskt byta om och bege mig till stallet för att hinna med allt utan en massa stess. Ikväll är det julbord igen fast med släkten denna gång. Nog för att julbord är gott, men 4 dagar i rad? Jag vet inte.  Men man får äta lite och prata mycket! hihi

Puss och kram på er.


Torsdag 10 december 2009

Bara måste ha nu.

Trånat efter blingad JW länge. Nu bara måste jag ha :) Passar dessutom PREKEFT till min bling-kavaj! Har tagit emot att blinga min nuvarande JW, om utifall det skulle gå åt helvete ;)

Får spara lite, kanske kan inhandlas i GBG i februari!

 


Lördag 5 december 2009

Hemma själv en vecka.

Mamma och Benka åkte till Teneriffa igår och blir borta en vecka. Jag är husvakt. Måste vattna blommor och sånt. Det som är positivt är att jag får ha Saab:en :) haha. För då slipper jag ...

1. En trögstartat bil
2. En bli som inte blir varm fören jag är framme
3. Skrapa rutorna på INSIDAN av bilen
4. Krypa in genom bakdörrarna.

Åh, vad skönt. Haha.

Nu ska jag ta och fixa till mig lite föra att idag blir det jobb. Tror det var 7 fotograferinga på ungefär 4 timmar. Tjoho :)

Puss& Kram


Tisdag 1 december 2009

Då var det december, igen.

1 december idag, närmar sig julen och jag har ingen julkänsla alls! Skittråkigt. Julen är inte densamma som den var när man var liten. Visserligen har man ett annat perspektiv på den nu, men när man var "liten" var det ju snö! Då var dessutom mamma och pappa fortfarande gifta och hela familjen var samlad. Morfar levde. Farfar levde. Ja, det var komplett så att säga. Jag ska inte klaga på det jag har nu, det hade inte kunnat bli bättre än vad det är. Men ändock!

 

Jag önskar att det kunde sluta regna nån gång, sluta vara grått och trist! Det är så otroligt oinspirerande så det inte är klokt. Allt i stallet är blött och lerigt, hagarna förjävliga och hästarna med. Såååå tråkigt. Nej, lite minusgrader och snö tack :) Ljusare, finare och myyycket mysigare.

 

Jag låter jävligt depp, men det är jag  faktistk inte :)

Nu ska jag åka till jobbet, puss&kram.


RSS 2.0