Onsdag 27 januari 2010

Älskade

Ett par dagar försent, men ändock! Älskade, älskade Coldplay, live at Hope for Haiti Now i helgen. ♥
Inte bara underbart som vanligt, utan oxå en grym version av A message. Mållös. Mer ord är överflödigt!




Lördag 23 januari 2010

Kvällsmys med hästarna.

Osminkad och fräsch, men vem fan bryr sig! Hästarna gillar mig iallafall :)

 


Lördag 23 januari 2010

Himla skönt med lördag!

Började dagen med stallet. Endast en häst idag, Jenny hade Skutt.

Red ut med Strass, har ju nu börjat trava på henne och det fungerar jättebra verkligen. Hon känns väldigt fräsch och på G. Det gillar vi. Tog även med mig kameran till stallet men hade ingen lust att fota faktiskt, så sket i det helt enkelt! ha. Strass trampade även av sig en sko i går. Sååå träligt. Precis nyskodd nästan och hon har inte tappat en sko sen min studentvecka, alltså ett bra tag sen! Nu med snösula och broddar och allt. Tror hon trampade på sig själv och bara klev ur skon för hoven var inte det minsta trasig. Ska iallafall höra av mig till hovis på måndag. Tack o lov att det är snö så man kan skritta ut iallafall!


För övrigt då inget nytt. Lägtar fortfarande som en tok till Gbg! Lagt undan en hel del pengar denna månad med så shoppa SKA jag göra. Ska försöka hitta något fint träns :) och även köpa ett strasspannband i guld, som Skutt kan ha. Strass har silver och Skutt guld, kan inte bli bättre ;) Får även se om jag köper hjälmen jag visade för ett tag sen, är bra sugen men det känns lite småonödigt ändå. Vi får väl se.



Georgis fotade Malin och mig häromdagen (chefen alltså ;)) Mycket mycket fina bilder blev det.  Någon liten förstoring kommer det att bli, har bara inte bestämt mig för vilken ännu! 








En bättre vän får man leta efter ♥


Onsdag 20 januari 2010

Lågsam dag.

Seg dag på jobbet och sånt gillar jag inte. Har skaffat mig lite att göra hit & dit men det hjälper ju knappast. Lågsäsong suger helt enkelt.

 

Stallet som vanligt. Strass skötte sig nästintill exemplariskt och Skutt fick en vilodag men istället en hel del pyssel och mys. Har suttit och kollat på massa gamla bilder och jösses vilka underbara minnen jag har med den hästen. Jag skulle kunna skriva en bok om det. Och om hur underbar han är. Han har lärt mig så otroligt mycket, utvecklat mig som ryttare. Bättre första storhäst kunde jag knappast fått!

Underbara bästa Skutt



En dag ska jag bjuda på ett rejält inlägg om hela vår tid tillsammans hittills!
Puss


Onsdag 20 januari 2010

En låt jag bara älskar för tillfället ♥


Tisdag 19 januari 2010

Tisdag.

Idag har jag ridit ut på Strass som vanligt. Hon var riktigt duktig idag. Glad för det för i söndags betedde hon sig som ett jagvetintevad. Eller rättare sagt hon betedde sig inte alls! Å jag var så arg. Istadigare häst får man leta efter när hon sätter den sidan till. Så idag tog jag med mig ett spö, inte för att jag vanligtvis brukar slå på mina hästar utan för att få reaktion i hjälperna. Men förstås var hon superduktig idag och trampade på riktigt bra. Mest rakriktning idag och en hel del skritt i snön, ny o fin :) Stannade aven till på plan nedanför stallet och jobbade i ca 5 min på volt så jag verkligen kunde runda henne för inner. Myycket fin kändes hon.  På lördag börjar vi trava och det ser jag fram emot :)

Jenny hade Skutt idag och tränade dressyr för Lisbeth. Jag var bort i ridhuset och tittade en sväng, kämpade på bra gjorde dem! Imorgon blir det vila för hans del. Han har gått riktgt bra de senaste dagarna :) Blev så träningssugen så bestämde att jag ska träna dressyr nästa vecka på honom. Men det blir inte i dressyrsadeln, tro jag inte. Haha. Ska bli kul... kan inte komma på sist jag tränade dressyr med honom. Måste ha varit för Annette och det är ju mer än ett år sedan. Fy

.

Längtar även sjuuukt mycket till GBG Horse Show. Dags att börja kolla lite efter vad man ska inhandla ;) hihi. Kanske kommer en liten önskelista här vartefter.

Puss & Kram


Lördag 16 januari 2010

Vecka två av igångsättning

Är inne på andra veckan av Strass igångsättning, började idag att arbeta henne i skritten ungefär halva ridpasset. Inte så stel och tråkig som jag "förväntade" mig att hon skulle utan faktiskt relativt mjuk oh foljsam. Arbetade mest rakriktat men ställde igenom och rundade för skänklarna i båda sidor. Fortfarande är det vänsterbogen som är svår att hålla på plats, har alltid varit men kommer till och från. Just nu handlar det nog mest om att fröken är lite lat.
Hon tappar gärna bjudningen i skritt på kort tygel vilket stör mig lite då hon annars har bra bjudning. Så det ska vi jobba på. Imorgon blir det att fortsätta mjuka upp henne :) Hon kämpar på bra iallafall. Jag är nöjd med henne.
Gjorde om och ökade på foderstaten idag dessutom,.

Tänkte bjuda på en liten film ifrån hoppträning för Björn i typ nov, nu när vi är på framfart igen ;)
Lite 5,5an och en riktigt svår övning men som fungerade väl trots det.
Björns kommentar: Du gör som Peter Eriksson, galopperar in i 5,5an... men det var bra ändå."
Oh jag längtar tills vi är igång igen! Mottager gärna lite kommentarer om ni så vill :)







Ikväll blir det 20 års fest. Karin & Martin som har fyllt. DET ser vi fram emot. :)

Puss & kram på er


Torsdag 14 januari 2010

Skriver just ni ifrån sägen, testar min nya bästa vän lite. Haha. Igår när jag var ute o red Strass såg hon något väldigt läskigt i mörkret vilket resulterade i PIAFF resten av vägen samt en häst som var ungefär 1 dm kort:) mycket energi har hon lilla pluttan. Skutt då? Jo han är så jäkla fräsch just nu då det är inte klokt! Mjuk och fin och följsam som aldrig förr. Snön gör sitt den oxå ;) var ute på en härlig tur i dimman på honom igår och kände mig jagad och förföljd hela tiden :). Var nog inte det för gamlegubben var Stencool som vanligt! Otroligt bäst är han den grabben. Ingenstans kan man tro att han är 19 inte. Det tror han inte ens själv! Vissa dagar tre än en unghäst på fyra år. Han blir ladrig gammal. ! Å ingen mindre än jag är lycklig för det! Nu är det dags att knocka kudden. Imorgon är det fredag o det är skönt. Stallet på morgonen o fixa o dona lite sen efter. Jobbet blir det åter stall o då ridning! Puss kram o god natt

Söndag 10 januari 2010

En helt perfekt dag.

Dagen har hittills bara varit såååå himla bra. Perfekt. Stallet bara såå härligt och jag bara gick omkring pch gjorde det jag skulle (och inte skulle) i den takt jag ville. Red båda hästarna som var kanonduktiga! Ah, bara så bra! Underbar dag verkligen!

Nu ska jag se om jag kan kolla in tävlingsterminen för i år och planera lite där. Väldigt preliminärt men man måste ändå ha något att jobba emot, tycker jag.


Söndag 10 januari 2010

Söndag och sovmorgon.

Jag hade en ganska bra kväll igår trots allt, kollade på Scary movie som för övrigt är en riktigt larvig film, haha. Jag drack te, åt semla och sen lite choklad på det så mig gick det ingen nöd på inte. Även om det blev lite långtråkigt ibland. Somnade väldigt snabbt sen när filmen var slut och sov gott hela natten :) Vaknade vid sju idag och var i stort sett pigg men tänkte att nej det är för tidigt så jag låg kvar i sängen och somnade inte om p åen timma ca, så sen när jag väl vaknade igen var kl kvart över 10! Lite ångest för det men äh, det är söndag. Jag ska alldeles snart bege mig ut til stallet och rida mina små pluttehästar. Inte lika kallt idag, bara typ -5. Nästan så det går bra med linne.

Skriver väl kanske en rad ikväll med när jag kommit hem ifrån stallet.
Puss&Kram

Lördag 9 januari 2010

Dagens andra och rätt skrev jag.

Kom hem ifrån stallet för en timma sedan för andra gången idag, var ute nu en sväng på kvällen för att vakna till liv lite och för att pussa lite på mina bästa så dem inte skulle somna av tråkhet en lördagskväll. Båda två fick sig en rykt på 25 min var och ett helt fång med morötter och ett varsitt äpple för att lyxa till det. Sen tog jag en häst-tidning och satte mig på ett varmt täcke utanför deras boxar och läste i ungefär en halvtimma. Sen åkte jag hem igen.

Lite sur på Halebop som strulat till min beställning rejält så den t.o.m. annullerats. Grymt irriterande. Får nu inte Iphone 16gb vit, utan för nöja mig med en svart 8gb. Hurra, not. Men iallafall. Allt är väl bättre än den jag nu har. Jäkligt tråkigt måste jag erkänna men det är väl som det är, antar jag. Hoppas att den kommer snart iallafall.

 

Just nu vet jag inte vad jag ska fördriva kvällen med. Var ett tag otroligt sugen på en nykter spontan utgång till Hugo eller ngt men ingen verkar vilja slita sig ifrån TVn idag. Vilka ena! :) Imorgon kommer iallafall Malin hem för alltid, och då lbir det fart på det. Redan nästa helg faktiskt. Då blir det partej för o fira Karin & Martin som fyller 20 båda två. Hurra!

 

Ha en trevlig kväll, jag tror jag ska se på Scary Movie. Puss


Lördag 9 januari 2010

Underkänt.

Jag gjorde det igen, skrev 2009 i rubriken. Ännu en miss, så dåligt.

 

Måste väl själv erkänna att jag varit lite dålig på update på senaste tiden. Förlåt för det! Hemkommen ifrån stallet nyss. Underbart väder idag. Sol, vindstilla och bara massa massa snö. Härligt. Lite kall om fingrarna är jag så lite halvknappligt att skriva faktiskt. Planerar på att ta ett bad, eller dricka lite varm oboy, krypa ner under mina härliga duntäcken och kolla på en bra film. Vi får väl se.


Tog en tur på Strass i snön. Nu ska hon sättas igång igen! Planerar att göra enligt följande


Tror detta blir bra, vill skynda långsamt :)

 

Puss&Kram


Fredag 1 januari 2010

Nytt år.

Höll på att skriva "2009" när jag skrev rubriken, vilken miss. Nu är det 2010 och ett heeelt nytt år. Egentligen inget konstigt med det ju :) Ser fram emot ett par saker i år, t.ex GBG horseshow, Falsterbo och sen min 20 års dag och dessutom 4 år med Emil (:


Tänkte att jag skulle göra en liten lista som alllla gör. Intressant, eller inte... upp till er :)

God Fortsättning!


1. Gjorde du något i år, som du aldrig gjort förut?
Tog studenten :D

2. Gjorde du något i år, som du inte tänkt göra?
Fotade Bröllop

3. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade inga nyårslöften. Vill jag ändra på något så gör jag det, behöver inte ett nytt år för det :)

4. Blev någon/några av dina närstående föräldrar i år?

Jajamänsan!

5. Dog någon som stod dig nära?
Ja

6. Vilka länder besökte du?
Vad jag vet så var jag bara i Sverige i år.

7. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
Nej inte direkt. Är nöjd med hur jag presterar osv.

8. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
Utspringet 11 juni
Coldplayspelningen förstås 22 augusti
Tävlingen på rappesta i maj med Strass

9. Största framgången?
Svårt att säga, men det måste nog bli ihop med Strass, hur mycket vi har utvecklats tillsammans under hela året i både hoppning och dressyr.

10. Största misstaget?
Låta prestationsångesten ta glädjen ifrån mig ibland.

11. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nej väldigt lite sjuk tack o lov som vanligt. Svimmade en gång på jobbet, hela bara sådär. Ingen vet varför och det har inte hänt igen. Sen blev jag ju översprungen av två hästar och fick en spark i huuvdet och hjärnskakning.

12. Bästa köpet?

RG- schabraket tror jag :D

13. Vad spenderade du mest pengar på?
Hästarna, TVEKLÖST!

14. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Strass och Skutt, Emil, vännerna och att jag fick jobb!

15. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Jag kan inte välja

16. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare tror jag. På de flesta punkter.

17. Vilken dag var årets sorgligaste?
31 januari

18. Vad önskar du att du gjort mer?
Sparat pengar

19. Vad önskar du att du gjort mindre?
Spenderat pengar

20. Hur tillbringade du julen?
Hemma i Smedby med familjen på mammas sida, sedan till Eneby för familjen/släkten på pappas sida. På kvällen for jag till Emil.

21. Blev du kär i år?
Var redan och är fortfarande

22. Hur många one night stands?
Inga alls

23. Favoritprogram på TV?
Följde Idol mer eller mindre slaviskt. Annars tittar jag sällan på TV.

24. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej inte hatar, men det finns folk som gjort mig besviken.

25. Bästa boken du läste i år?
Sorgligt att säga, men jag läste inget!


26. Största musikaliska upptäckten?
White Lies & Kings of Leon

27. Något du önskade dig och fick?
Tretorn Stövlarna :D

29. Något du önskade dig men inte fick?
En TT ;)

30. Årets bästa film?
Milleniumfilmerna

31. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Åt tårta och öppnade paket

32. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Nej, jag är otroligt nöjd med det som varit

33. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Normal?

34. Vad fick dig att må bra?
Emil, hästarna, vännerna, Coldplay

35. Vilken kändis var du mest sugen på?
Inte sugen.

36. Vem saknade du?
Ingen särskilld. Förutom Malin som åkte till Holland i 4 månader. Men hon är ju hemma snart igen!

37. De bästa nya människorna du träffade?
Georgis och Vanne på jobbet. Bättre personer får man läääänge leta efter. Underbara till max!


RSS 2.0