Fredag

Har varit dålig på att skriva på sistone, för att inte tala om min riddagbok ;) Men det knallar och går. Börjat trava Skutt igenb efter vrickningen.

Nu sitter jag och väntar på pappa. Emil tar studenten idag, så jag mamma pappa och farmor ska dit då såklart :) Han var jättefin i morse med sin kostym :) Mycket foton kommer det bli hoppas jag.
Älskar dendär killen så jävla otroligt mycket alltså . Det finns inte ord.

Nu måste jag gå! Puss o kram hela dan
/Bella

Söndag

Idag hade svullnaden gått ner bbetydligt och han var inte halt längre. Skrittade ut ca 40 min barbacka, det var mysigt :)

Dålig på att skriva

...men finns inte så mkt att skriva nu. Skutt har vrickat sig i hagen och är halt. Lagom roligt. Men så är det.
Förhoppningsvis är det bara en vrickning, om svullnaden inte gått ner i veckan så får jag väl ringa till vet.
Kuuuuu.

Puss o kram Bella

Tisdagens ridpass

Red en lugnare tur idag då Skutt itne sovit så mycket i natt då det kommit bäbis i stallet :)
Red ut ca 50 min. Kändes fin i både traven och galoppen. Men som sagt ingen arbetar runda utan mer motionsrunda. Kändes att han var lite trött.

En bonusbild på Chaspian;
image60

Puss och Kram hela da'n
/Bella

Måndagens ridpass

Red ut på en pigg och glad Skutt. :) Red den s.k. vanliga rundan. arbetade lite i galoppen på ett fält. Fick till den brai vä varv men inte i närheten så bra i hö varv dock. Ingen rytm, och stötigt. Blev bättre efter ett tag när jag ridit lite mjukgörande. Det är ju mitt dåliga varv så jag har väl bara mig själv att skylla! Får ta o rida mer i det varvet. Blir ju lätt att man rider mest i sitt braiga varv.
Jaja, trots det är jag nöjd med passet, i traven kändes han oxå väldigt mjuk o fin. Kunde plocka upp honom lite högre idag utan att han gick bakom hand, vilket inte häder alltförofta annars :)  Han kämpade bra lilla Skutt.

Biild från idag, på kalas kulan ;)
image59


Puss och kram hela da'n
/Bellla

Söndagens ridpass

Tråkig regning dag. Red ut. Skutt styrde in på ridbanan, men varken jag eller han var klädd för det, så vi red till den s.k. "gräsbanan" ist :P Red lite ordentligt. Kändes väldigt bra. Han orkade inte riktigt på slutet, efter ca 40 min, så jag gav mig. Arbetade lite mer i galoppen idag, han kändes väldigt fin. Kommit på mig själv att jag måste rida lite mer fram så han kommer lite av sig själv istället för att jobba honom dit, för det har han inte riktigt muskler till ännu. Senare i veckan ska jag försöka att ta ett pass i paddocken med!

Puss och kram hela da'n
Bella

Torsdag + fredag + lördags ridpass

Torsdag:
Red ut en sväng. Kände från början att det inte var en bra dag idag, skutt hade träningsvärk ifrån klättringen, så jag ansträngde mig inte så mycket att arbeta honom. Tog en lugnare tur ute. Men var rygg och bakben tog vägen vet jag dock inte :P Galopperade lite mer än vad jag hittils har gjort. Han tyckte att det var kul. Han släppte i slutet av passet, ryggen kom lite. Mer mysig tur, än nyttig tur :)



Fredag:
Skutt vilade. Gick i den "lilla sommarhagen" hela dagen och åt sig tjock på gräs :)




Lördag:
Red ut en längre runda idag. Den vägen där man passerar "galopp-backen" Tog en lugn galopp uppför där :) Super kul tyckte Skutt som mest studsade när vi kom dit :) Galoppjobbade även lite gran idag på ett fält. Fick till en väldigt rund o fin galopp. Traven kändes oxå väldigt bra idag. Lite lat i början, men mycket fin på slutet!



Japp, de var det.
Puss & Kram hela da'n
/Bella

Onsdagens ridpass

Idag fokuserade jag inte så mycket på arbete utan idag var det lite klättring som gällde :) Skutt var duktigt mend tyckte nog att det var lite jobbigt :) Var ute i ca 50 min.
Inte så mycket mer att skriva om det! =)

Puss och kram hela da'n
/Bella

Tisdagens ridpass

Ny idé ; skriver vad jag har ridit med oxå :p

Hoppsadel
Träns med achen och rakt bett
Lindor och BoT paddar fram
Skydd bak
Martingal

Red ut idag. Gick faktiskt inte jättebra i början, Skutt lyssnade lite dåligt och var spänd. Red på ett fält och gjorde många halter ifrån trav , så smått började han slappna av. Skrittade vidare till nästa fält och tog en liten galopp. Sedan jobbade jag i traven med att flytta för skänkel i sluta. Efter ett tag så kändes Skutt väldigt fin, arbetade ordentligt med ryggen och med bra bakben. Tog en sista kort galopp och red hem. När jag kom hem så travade jag lite i paddocken ca 10 min. Känner att Skutt inte riktigt har ork att rida i paddocken ännu, han blir lite framtung och får inte riktigt med sig bakbenen, men han försöker och det är jag nöjd med :) Hoppade av och gick med honom på vägen som avskrittning.
Nöjd idag med =)

Ha det bra!
Puss och kram hela da'n.
/Bella


Måndagens ridpass

Idag övervägde jag om jag skulle rida i paddocken eller inte, men jag bestämde mig för att jag istället skulle rida mer ordentligt på gräsfältet. Sagt och gjort.
Pressade Skutt ett snäpp mer nu än förr då jag tycker att han gått och latat sig lite för länge nu :P Mycket tempoväxlingar i trav. Ökningarna blev riktigt bra tillslut. Han lyssnade bra både fram och bak och kortade och längde sig utan konstigheter, stannade kvar i samma form hela tiden och bakbensaktiviteten kändes riktigt bra. Har varit lite si o så med det i och med att han tappat både kondition och lite muskler under skadetiden. Mot slutet blev Skutt trött och arbetade sådär, knäppte av lite och tappade ryggen, men jag insåg efter ett tag att han nog var trött, så jag gav mig. Är ändå nöjd med resten av hans prestation idag så han var värd att få sluta där :)
Jag kommer på mig själv med att luta mig för mkt framåt, får ont i ländryggen! Uscha mig!

Puss och Kram hela da'n
/Bella

Söndagens ridpass

Idag red vi ut tillsammans med Kikkoman och Jenny i skogen. Väligt bra gick det idag. Stannade och trimmade lite på ett fält och Skutt skötte sig utmärkt! Satt ner och red lite tempoväxlingar vilket gick väldigt bra. Han lyssnade direkt fram, sen tillbaka igen. Fokuserade mest på att rida öppnor idag, gick sådär dock... var lite svårt på fältet utan väggar att ta stöd emot. Det gick bättre mot slutet. Tog en lite lugn galopp i båda varven, stod upp, kul tyckte Skutt :D
Använde back on track ridpaddarna som jag fick av Annika i lördags och efteråt var han totalt  ren i benen! BoT är så bra, man märker ju verkligen resultat!
Iaf, jag är nöjd med ridpasset. Om någon vecka borde jag kunna börja arbeta lite i galoppen med. :) Smedby ska visst ha sin dressyr i slutet av juni, då borde jag kunna vara med =)

Ha det så bra.
Puss & Kram hela da'n.
/Bella

Fredag och lördags ridpass

Skrev inte igår för jag åkte direkt hem till Emil efter stallet...

FREDAG:
Skutt och jag red "traktor rundan". Var sjukt varmt! Fick iden att gå över ett dike med Skutt som ledde till ett fält som vi brukar rida på. Han har gått över där förr. Diket var inte stort alls och det fanns bara liiiite vatten i det. Skutt totalvägrade att gå över. I 10 min höll han på att konstra, sen hoppade jag av och ledde över honom, då gick det hur bra som helst. I och med att det var så varmt så blev Skutt jättesvettig ocj löddrig så jag körde inte så hårt med honom sen :P Travade och flyttade lite i sidled, det skötte han bra. Kortade även traven några gånger, då han "låtsades" bli rädd :) Gick ändå bra, jag var lite arg när han inte ville gå över... men ja - är man 17 år så får man vara rädd för diken... enligt Skutt :P Han är söt iaf. Han blev avspolad sen, det verkade som att han gillade det.

LÖRDAG:
Lugn tur- Stora Kumelby. Vägen som varit så bra var nu skit dålig så det blev mest skritt idag tyvärr. Travade lite till och från. Inte så mkt arbete dock, ställde igenom lite och flyttade för skänkel i sluta. Tog även en liten kort galopp när vi kom till en fält, det gillade han. Först ville han springa fast de fick han inte :P Lugn galopp i början. Var ju första galoppen sen skadan =) . Mys. Duktig Skutt för dagen, även fast jag inte krävde så mycket .


Ha det så bra!
Puss och kram hela da'n.
/Bella

Torsdagens ridpass

Åkte ut på kvällen och red när det var lite svalare ute, väldigt smart av mig :P Jätteskönt var det! Red Kumelbyrundan... fast nu hade dem stängt igen sin sommarhage så man kunde inte rida därigenom längre, så fick ta den lite kortare vägen genom skogen.
Tog bara en lugn tur idag, lite skritt och trav. Skutt var jätteduktig. På något sätt så kändes det som att han visste att han var frisk och kände att det inte skulle göra ont när han tracade. Jag red kanske lite mer ordentligt nu när jag visste att han inte hade ont med, så passet gick ju väldigt bra. Red bara lite mjukgörande i trav, ställde igenom honom och försökte göra honom lite följsam i kroppen med - vilket inte var speciellt svårt :) men jag har inte vågat gå på honom så innan i.o.m att jag inte visste om han hade ont eller ej. Men nu hade han ju inte det så jag red på lite mer konsekvent. Det gillade nog Skutt :)
Nöjd med denna dags ridpass med :)

Ta hand om er! Puss och kram hela da'n.
/Bella

Torsdag - veterinären

Var hos veterinären med Skutte idag. Det gick bra. Det var inget fel på honom. Fräsh och sportig som vet sa :)
Longerade, böjde o sprang. Men han visade inget och det käns så jävla bra, rent ut sagt. :D Svär inte ofta, men ibland måste man (: Skutt skötte sig som vanligt exemplariskt! Han är underbar , mitt hjärta. Tänk om jag bara kunde få hoppa honom oxå:/ Jaja... nu är det som det är. Någon lokal 90 ibland skadar inte dock.

Skutt och Kickoman fick gå i snibben nu på em och äta gräs, det gillade dem :) ska tillbaka till stallet vid halv 6 och hämta hem dem igen. Så ska jag rida en sväng med i det underbara vädret. :*
Skriver i kväll igen.

Puss och Kram hela da'n. / Bella

Onsdagens ridpass

Idag red vi ut igen, gör bara det nu för att han är ju inte igång riktigt. Red dock rätt "hårt" för att vi ska till vet imorgon så jag ville anstränga honom lite så det ger utslag imorgon... OM det skulle var anågot alltså. Men det hoppas vi inte på.
Red vanliga rundan, tog ca 40 min idag. Han kändes fin. Flyttade för skänkeln lite i både öppna och sluta på en mjuk väg. På fältet gjorde jag lite tempoväxlingar. Travaade ganska mycket. Skutt skötte sig bra, kämpade ordentligt men blev lite trött, då konditionen inte är den bästa nu när han varit skadad och så. Bättre blir den, men  så var det ju varmt idag med.
Är nöjd med dagens ridpass helt klart!

Puss och Kram hela da'n

Onsdag

Nu sitter jag här, färdigt att åka till skolan men bussen går inte fören om en halvtimma. Bästa sättet att fördriva tiden är att sitta vid datorn då :D
Idag är det graf och foto som gäller. Ska fortsätta på min tidning, är näst sista gången nu och det känns som om jag inte kommer bli klar riktigt :S . Idag ska jag göra en nyhetsgrafik och jag har inte en aning om vad det ska bli. Utöver det så ska jag göra en helside annons om bonuskort på BIO, sen blir det väl lite fix o trix med resten av tidningen.
På fotot vet jag inte vad jag ska göra, eller jo... Maria och jag ska fota panorering och frysning. Sista uppgiften, sen är jag klar med foto. Antagligen får vi tillbaka fotoproven med, som vi gjorde förra veckan. Det gick inte så bra tyvärr. Jag läste alldeles för lite. Men men, hoppas LarsT gillar mig ändå så jag får bra betyg. höhö.

I em ska jag till stallet såklart, är niceigt väder idag så det ska bli skönt. Skutte som var ofräsh förra veckan har frächat till sig lite, i lördags varken syntes det, eller kändes så jag började trava lite smått igen. Ska ändå åka till veterinären på torsdag, för säkerhets skull. Åh, jag verkligen ÄLSKAR att vara i stallet. Skutt är så bäst.

Det är underbart

Nehe, nu får ni hålla tillgodo med detta, så börjar jag min riddagbok här på bloggen ev. i kväll :)

Ha det så bra! Puss & Kram hela da'n

Tisdag

Jahopp, då har det hänt igen, jag har inte skrivit på länge.
Haha, förlåt :D

Iaf, jag vet inte vad jag ska skriva. Har tänkt att jag ska börja föra lite riddagbok här bl.a . :)
Snart kommer en ny hästapolle till mig och Skutt :) Lillebror kallas han. Dundersöt!

Well, uppdaterar senare lite kanske. Ska äta nu :)

Puss & Kram hela da'n

RSS 2.0