Lördag 27 februari 2010

NU ÅKER VI SNART :)


Fredag 26 februari 2010

Lite av  det ena och andra.

Haft en riktigt härlig dag och ska snart gå och lägga mig. Imorgon blir det upp vid 06 för att hinna duscha och fixa sig samt packa det sista innan jag ska hämta upp Malin halv åtta för att sen åka till stallet och packa in resten av tjejerna för att sedan åka till Gbg HS :) Skööööönt! Vi hoppas på bra väder så det går bra att köra. Jag håller på att packa lite, det går sådär. Jag har inte riktigt koll på vad jag ska ha med mig eller på mig känner jag. Änsålänge har jag bara partykläderna nerpackade. För ut imorn kväll ska vi om vi orkar med det. Men det tror jag nog!
Det jag absolut inte får glömma är väl bankkortet. Då blir det hus i helvete för min egen del. Även om det ska bli otroligt roligt att titta på massa duktiga hästar och fina ekipage som ger hundra inspiration så är även shoppingen en del. Så det går inte för dig att glömma sånt. Cash is king! ;)

 

Vi får väl se hur pigg jag är imorn, kanske hinner med ett litet blogginlägg trots tidig morgon!

Åter till väskan och packning.

Puss&Kram


Fredag 26 februari 2010

och så kom fredagen som jag väntat på så länge...

Meeeeen, tyvärr blev det inte Gbg idag utan Malin och jag åker ihop med resten av stallet imorn istället. Detta pga av att Malins lilla hund blivit sjuk :( Men vad är väl en bal på slottet ;)

Imorgon bär det av iallafall till Horseshow och det är inte fy skam alls faktiskt! Massa shopping ska det bli!

 

NU är canvastavlorna uppsatta och jag tycker själv att det blev underbart fint! Riktigt nöjd är jag. Nu är det bara sänglampan som saknas ;)  Vad tycker ni då?


Torsdag 25 februari 2010

Okej... Sverige förlorade. Inget mer ordande om detta.
Nu blir det bara häst i bloggen framöver.
SKIT

Torsdag 25 februari 2010

Vaken sedan 06.00

Ställde klockan på 05.50 för att hinna vakna till hockeymatchen som började 06. Sverige- Slovakien. Just nu ligger vi under, 2-3. Annars en faboulus vändning i 2 måls underläge- till 2-2! Då blev det intressant att kolla igen. Det värsta är att det är vinna eller förlora. Så det gäller att inte få panik! haha.

Mamma, söt som hon är kom med frukost på sängen till mig. Så morgonen har varit ganska mysig, och den är inte slut än. Paus mellan andra och tredje period så tror jag ska gå in i duschen. Ska lyxa till det med en liten inpackning tror jag. Häromdagen var jag hos min personliga hairstylist ;) Klipp och färg, hur tjusigt som helst. Så nu är man lite fräsch i håret igen. Tack för det!

 

Gbg imorn. Malin och jag ger oss av runt lunch tror jag. Innan det stallet och ta hand om hästarna. Jag har utsläpp så fixar allt då. Efter det blir det hem och packa och sedan fixa till sig lite. Åter söndag natt.
Men borta är jag inte än, så ett eller två inlägg hinns säkert med :)
Puss på er


Onsdag 24 februari 2010

Nu är dem påväg.

 och nästan helt klara dessutom. Mina underbara canvas på hästarna som ska sitta över sängen, pryda min fina fondtapet. Kommer blir kanonfint! Nu ska dem bara spännas upp på ram när tillfälle ges och senare fraktas hem på ett bra sätt. Storleken är 50x70 så det är inga minisar inte (: Tror detta kommer bli jättebra!

 




Förövrigt var jag till ridhuset med Strass i måndags. Kommer inte ihåg om jag nämnde det eller inte. Hon var iallafall kanonfin och skötte sig över förväntan. Orkade inte arbeta på hela passet men det är förstårligt. Hon är väldigt ambitiös med bakbenen så det blir lätt att orken tar slut, speciellt såhär första ridhuspasset. Väldigt nöjd med henne iallafall. Det är skönt att ha speglar att kika i så man kan försöka sitta rätt oxå. Nog måste jag berömma mig själv för att sitsen har blivit bättre! Tack vare det kan jag ju påverka Strass åp ett annat sätt och ridning på henne kräver ridning i ordagrann bemärkelse. Mycket häst att rida. Och ju bättre häst, desto bättre ryttare måste man vara, det är bara kämpa på. Nästa helg, efter Gbg, tänke jag nog boka ridhuset för att hoppa henne lite smått tror jag. Basic, enkelt och mest roligt. Kanske att Skutt oxå kan få småhoppa lite...För en glad häst, är en frisk häst (:



Puss på er.


Tisdag 23 februari 2010


Coldplay is for people with great taste, intelligence, incredible good lookingness, talent, ability, success, grabbing of life. Coldplay's for people who know what life's about. They're always entertaining. Delightful to talk to. Sweet, charming, incredibly good in bed. Virile. They have incredible success with girls, or boys, or both. They're generally just the world's best citizens. Maybe I'm biased, but I'm definitely right" - Chris Martin, Coldplay


Oh, how i love you guys





Söndag 21 februari 2010

Underbar dag.

Plockade upp Malin vid halv elva för att åka till Ingelsta och förstöra lite pengar. Fick med mig tre par linnen, underkläder, hårinpackning, ett par jeans, mascara och lite annat smått och gott hem :) Av vädret att dömma såg det mörkt ut för ridning idag med, men när vi kom ut ifrån shoppingen ca 1½ h senare var det klarblå himmel och strålande sol. Så himla skönt! Körde direkt ut till stallet och började med att rida.

Två kanonduktiga hästar hade jag idag. Båda två tror jag njöt av solen, precis som jag! Det var ganska kyligt, nära -13 gr och blåsigt så ibland svor jag lite för att det var kallt, men så väl inne i skogen var det stilla och skönt. Strass är väl mer eller mindre igång nu och i o med att det inte blev något ridhus nu i helgen ska jag försöka hinna med det någon dag nu i veckan. Hon känns otroligt fin och mjuk, är bärig och fin.
Skutt har jag inget att invända emot heller just nu. Han är på framfart, går bättre och blir mjukare för varje dag. Rom byggdes inte på en dag, så det kommer. Jag har ingen panik (:




Puss på er.




Lördag 20 februari 2010

You're gonna find someone new
I really hope you do
'Cause I love you
And the sun will come on thru,
It's gonna shine for you
'Cause I adore you






Fredag 19 februari 2010

Gabriella-dagen.

och så kom det ett litet brev ifrån farmor, innehållande ett hadenäran på namnsdagen kort samt 100 kr. Som alltid på min namnsdag, på Gabriella-dagen. Hon är allt bra gullig hon. Imorgon måste jag ringa till henne. Det har jag varit lite för dålig på den senaste tiden och det gör ont i hjärtat. Älskade lilla farmor. ♥



Fredag för övrigt, jag sitter hemma och kollar på Sverige-Vitryssland. Hittills har det gått bra. 2-0 till SWE. Lundqvist sitter och pratar, han låter jävligt lost!  Har ätit lite chips, ätit en sjukt sur clementin och planerar att gå och lägga mig nu och fortsätta titta på matchen.  Sängen är förskräckligt skönt med alla kuddar och två duntäcken (: Imorn ska jag sova obehindrat tills jag av mig själv önskar vakna. Malin & jag ska till Vingåker och förstöra lite money och sen blir det stall :)
Båda hästarna fick en liten lugn runda motion idag, barbacka båda två. Strass lyckades ramla i stallgången imorse när jag mockade hos henne och skrapade upp knän + kotor en aning. Riktigt klumpigt. Så hon var lite svullen på ena knäet, ingen fara men likabra att ta det säkra före det osäkra.




Tänker faktiskt krypa ner nu. Och juste, ang. filmen på Skutt. Gjorde den igår, klippte och donade och grejade samt ladda upp på YT. Meeeeeen så när den var klar, var det helt fel. Jag förstår inte vad som hände. Imorgon, jag ska verkligen försöka.
Ta hand om er
Puss&Kram


Torsdag 18 februari 2010

Torsdag, snart helg.

Otroligt skönt, imorn är det fredag och en vecka kvar till Gbg. Har sagt det förut, men säger det igen... grymt skönt att komma hemifrån ett tag, även om det bara är ett par dagar. :)

 

Har fixat filmen på Skutt :D Så just nu väntar jag på att sega YT ska bearbeta denna. Ska inte bortförklara mig, men lite överseende får ni ha. Första ordentliga träningen på jag vet inte HUR länge.
Ne, men det tar sån tid, kommer i ett senare inlägg... orkar inte vänta



Puss på er


Onsdag 17 februari 2010

Lill-lördag!

Nej fy, om man kanske skulle ta och försöka sig på en liten update här igen då. Har lite lite skrivklåda för tillfället. Jag vet inte riktigt vad kag ska skriva, men än att mina hästar är otroligt fina :) Tänkte mig försöka åka bort till ridhuset i helgen med båda två för att rida lite ordentligt. Strass börjar bli redo för det nu.

Annars kanske jag skulle ta och lägga in filmerna på Skutt som jag lovat många gånger. Mitt moviemaker är så konstigt så jag orkar inte styra med det, därav att inga filmer kommit. Men jag ska se vad jag kan göra åt saken :)

 

Puss


Tisdag 16 februari 2010

En "ny" underbar låt som spelas alot just nu :)


Lördag 13 februari 2010

Jag har en så otroligt fin häst

Vissa dagar kommer det över mig som om det vore någon slags nyhet... Som att jag glömt bort det eller förträngt det. Idag var en sån dag!
Bara inser vilken otroligt fin häst jag äger. Helt otroligt verkligen. Jag blir så glad! För tillfället ja, lite muskelfattig och en aning småtjock men vad gör det när allting bara klaffar till 110% ?! Det är förstås Strass jag pratar om, ifall ni missade.
Red ut i skogen idag, till en början lite kossig men dem sista 30 min finns knappt ord för. Hon var så sjukt jäkla fin så jag bara satt och log. Hennes bakben är något utöver det vanliga när hon sätter den sidan till. Så himla fin och bärig, gjorde allt precis som jag bad henne om, med glöd. Övergångarna hon gjorde idag ska inte en häst under igångsättning kunna göra så bra. Jag bara förstår inte vad allt kom ifrån. Nog för att hon har varit fin det senaste, men dethär? Nä, jag är mållös. Och otroligt jävla glad!
Finns inte mycket mer att säga än att jag förstått vilken stjärna jag har köpt. Hon är ovärderlig och just nu längtar ingen mer än jag så mycket efter att få sätta igång med träning och tävling igen.

Puss på dig ♥

 

Strass

2001

Strauss-Chapman


Måndag 8 feb 2010

Massage, kiropraktik, Equiterapeft...

Vad man nu ska kalla det. ET säger vi. Kommer till hästarna idag, nu på morgonen. Båsa två ska få sig en välförtjänt uppmjukning med massage, akupunktur, laser och streching. Strass har fått det förut men för Skutt blir det allra första gången. Tror han kommer gilla det :) Gammelgubben är värd det!

Har ju förresten filmer ifrån träningen på honom senast. Har inte orkar klippa ihop det riktigt så ni får väl kanske vänta ett tag till, jag är otroligt seg vad gäller sådant. Vi får se helt enkelt.

Igångsättningen av Strass rullar på framåt och hon har börjat bli lite starkare igen. Pga av all jävla snö har det blivit lite lugnt förra veckan. Mest skrittarb. Vägarna blir ju så hårda när dem plogar och där det inte är plogat är det riktigt mycket med snö. Skulle vilja ge mig bort till ridhuset med henne någon dag men vill nog galoppera lite utomhus först. Hon känns förövrigt mycket fin och mjuk!



Dags att äta lite frukost sen ska jag bege mig :)
Puss & Kram


Torsdag 4 februari 2010

Jag red igår!

Faktiskt, så ja... red igår även fast vädret var som det var under dagen... tack o lov var det faktiskt riktigt skönt när vi red. Strass och jag tog en tur i skogen med sällskap av Siri och Myran. Det blev en skrittrunda pga att det var så inihelvetemycketsnö överallt... o med mycket snö menar jag att det var upp till magen nästan hela tiden. Dumma snö. Strass kämpade iallafall bra!
Skutt vilade och fick pyssel :)

Nu orkar jag inte mer.
Puss&Kram


3 februari 2010

Massa, massa, massa snö idag.

Har varit dåligt med uppdatering det senaste, sorry :) Det mesta rullar på som vanligt förutom ett par saker. Men det käns bra iallafall och det är jag glad för.

 

Hade utsläppet idag och stackars hästarna, massa snö och blåst. Alla grindar var igen snöade och även dörrarna. Jag hade ett litet helvete att släppa ut dem! Hoppas för deras skull på lite mindre blåst under dagen eller att någon snäll förbarmar dig över dem och plockar in dem lite tidigare. Hoppas mest på att det slutar så jag kan rida i em. Strass vilade igår då jag tränade dressyr med Skutt som förövrigt var ganska duktig. Lite lat och försökte komma undan med rodeoshow ( som finns på film ;) ) men på slutet skötte han sig bra och lossna fint. Jag är nöjd med honom. Tess filmade, som sagt så jag kanske lägger upp något när jag fått filmerna, vi får se :)



Nu ska jag börja fixa iordning mig för jobbet och se om jag kan ta mig dig på ett vettigt sätt utan att köra av vägen!
Puss o Kram.


RSS 2.0